AMANIDA D’HIVERN

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
Brots tendres
Ceba dolça ½
Tomàquet madur
Panses
Barreja de llavors de carbassa i gira-sol

MACARRONS A LA BOLONYESA

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
240 g Macarrons
250 g carn picada
5 Tomàquets madur
2 Pastanagues
Pebrot vermell
2 Alls
Formatge ratllat emmental
250g Carn picada de porc i vedella
Sal, pebre negre, pebre vermell
Oli d’oliva

ELABORACIÓ
Comencem preparant el sofregit, escaldem els tomàquets per poder-los pelar millor, els tallem a dauets. Preparem les verdures, piquem la ceba, l’all, el pebrot i les pastanagues.

En una paella amb oli d’oliva sofregim la ceba a foc lent, quan es torni transparent incorporem el pebrot i la pastanaga picada, ho cuinem a foc lent. Més tard incorporem l’all picat, condimentem amb les espècies.

Incorporem la carn picada i ho cuinem tot junt, seguidament afegim el tomàquet trossejat i ho deixem cuinar a foc lent que vagi reduint el líquid. Ens podem ajudar d’una espàtula de fusta per anar desfent els trossos de tomàquet.

Posem aigua amb sal a bullir, quan comenci a bullir cuinem els macarrons el temps indicat en l’envàs. Passat el temps, escorrem els macarrons i els barregem amb la salsa.

Posem els macarrons en una safata apta pel forn, afegim el formatge ratllat al damunt i ho portem el forn a gratinar 2 minuts.