Número de racions: 5

Cost del plat: 14,96€ (2,99€/ració)

AMANIDA DE LLENTIES

Ingredients (4 racions):

  • 800g de llenties cuites
  • 1 cogombre
  • 1 pebrot verd
  • 1 pebrot vermell
  • 1 ceba
  • 2 tomàquets
  • Rúcula
  • Tonyina en conserva
  • Sal i pebre negre
  • Oli d’oliva 

Elaboració:

  1. Rentem el cogombre, els pebrots, els tomàquets i la rúcula.
  2. Tallem les puntes del cogombre i el pelem. El tallem a daus petits.
  3. Tallem les puntes dels pebrots i els tallem a daus petits. Eliminem les llavors.
  4. Pelem i piquem la ceba fina.
  5. Tallem el tomàquet a daus petits.
  6. En un bol barregem totes les verdures amb les llenties, afegim la tonyina i barregem de nou.

CREMA CATALANA 

Ingredients (5 racions):

  • 1 litres de llet de vaca
  • 7 rovells d’ou
  • 1 branca de canyella
  • 1 branca de vainilla
  • 1 sobre de Maizena
  • 1 llimona
  • 5 cullerades soperes de sucre

Elaboració:

  1. En un bol barregem el rovell amb el sucre.
  2. Obrim la beina de vainilla per la meitat i retirem la part interior.
  3. En un cassó col·loquem la llet, en reservem mig litre. Hi afegim la branca de canyella, la part interior de la vainilla i la branca de vainilla.
  4. Traiem la pell de la llimona evitant treure la part blanca. L’afegim en el cassó.
  5. En un bol afegim la llet que hem reservat i hi diluïm el sobre de maizena, la podem tamisar per facilitar la barreja. Ho barregem bé evitant que quedin grumolls. Ho afegim en el bol amb la resta d’ingredients.
  6. Afegim al cassó els rovells d’ous amb el sucre. Ho barregem tot bé.
  7. Col·loquem el cassó al foc, anem removent constantment fins que espesseixi. Retirem del foc i col·loquem en els recipients individuals. Deixem refredar abans de menjar-la.

TEULES

Ingredients (4 racions):

  • 1 clara d’ou
  • 50g de sucre
  • 125g ametlla picada

Elaboració:

  1. En un bol barregem tots els ingredients.
  2. Pre-escalfem el forn a 180ºC.
  3. Folrem la safata de forn amb paper vegetal. Amb l’ajuda d’una cullera repartim la massa, posem posa quantitat i les fem separades perquè no s’ajuntin.
  4. Ho deixem cuinar 5-10 minuts, vigilant que no es cremin.