Número de racions: 5
Cost del plat: 14,96€ (2,99€/ració)
AMANIDA DE LLENTIES
Ingredients (4 racions):
- 800g de llenties cuites
- 1 cogombre
- 1 pebrot verd
- 1 pebrot vermell
- 1 ceba
- 2 tomàquets
- Rúcula
- Tonyina en conserva
- Sal i pebre negre
- Oli d’oliva
Elaboració:
- Rentem el cogombre, els pebrots, els tomàquets i la rúcula.
- Tallem les puntes del cogombre i el pelem. El tallem a daus petits.
- Tallem les puntes dels pebrots i els tallem a daus petits. Eliminem les llavors.
- Pelem i piquem la ceba fina.
- Tallem el tomàquet a daus petits.
- En un bol barregem totes les verdures amb les llenties, afegim la tonyina i barregem de nou.
CREMA CATALANA
Ingredients (5 racions):
- 1 litres de llet de vaca
- 7 rovells d’ou
- 1 branca de canyella
- 1 branca de vainilla
- 1 sobre de Maizena
- 1 llimona
- 5 cullerades soperes de sucre
Elaboració:
- En un bol barregem el rovell amb el sucre.
- Obrim la beina de vainilla per la meitat i retirem la part interior.
- En un cassó col·loquem la llet, en reservem mig litre. Hi afegim la branca de canyella, la part interior de la vainilla i la branca de vainilla.
- Traiem la pell de la llimona evitant treure la part blanca. L’afegim en el cassó.
- En un bol afegim la llet que hem reservat i hi diluïm el sobre de maizena, la podem tamisar per facilitar la barreja. Ho barregem bé evitant que quedin grumolls. Ho afegim en el bol amb la resta d’ingredients.
- Afegim al cassó els rovells d’ous amb el sucre. Ho barregem tot bé.
- Col·loquem el cassó al foc, anem removent constantment fins que espesseixi. Retirem del foc i col·loquem en els recipients individuals. Deixem refredar abans de menjar-la.
TEULES
Ingredients (4 racions):
- 1 clara d’ou
- 50g de sucre
- 125g ametlla picada
Elaboració:
- En un bol barregem tots els ingredients.
- Pre-escalfem el forn a 180ºC.
- Folrem la safata de forn amb paper vegetal. Amb l’ajuda d’una cullera repartim la massa, posem posa quantitat i les fem separades perquè no s’ajuntin.
- Ho deixem cuinar 5-10 minuts, vigilant que no es cremin.
Deixa un comentari