L’Associació de diversitat funcional d’Osona (ADFO) van fer una visita a Osonament i ens van parlar de la seva activitat.

Primer de tot vàrem visualitzar un vídeo en el qual hi havia gent explicant el seu cas i el seu procés de recuperació a través de l’ADFO, on les persones ateses tenen diversitat de diagnòstics. Es calcula que hi ha aproximadament 6.000 persones que estan afectades de discapacitat física o sensorial a Osona. ADFO és una entitat que compta amb trenta-sis anys d’antiguitat. Actualment, l’entitat té tretze professionals.

Una de les seves funcions és l’assessorament en tràmits i gestions a les persones i les famílies. És important assenyalar que a les persones amb discapacitat se’ls fa un acompanyament de projecte professional nou. La finalitat és que la persona sigui independent, tant en la millora física com en la millora cognitiva de manera que, entre d’altres coses, contacten amb les empreses i donen suport als voluntaris. Després del vídeo hi va haver un col·loqui amb la professional que ens va visitar.

Tot el que ens va explicar ens va semblar de gran interès i ens permet conèixer una entitat que dóna suport i assistència a les persones amb el tipus de problemàtica que afronta l’ADFO.

Pau