Ingredients (4 persones)

  • 12 plaques de pasta de lasanya
  • 1 ceba
  • 2 manats d’espinacs
  • 3 tomàquets madurs
  • 1 grapat de panses
  • 2 grans d’all
  • Formatge ratllat
  • 500ml llet
  • 3 cullerades de farina
  • Oli d’oliva
  • Sal

Elaboració: 

  1. Cuinem les plaques de lasanya 10 minuts o bé seguint les indicacions del fabricant, les passem per aigua freda i les escorrem damunt d’un drap de cuina.
  2. Rentem els espinacs ben nets amb abundant aigua. 
  3. Pelem i piquem els alls. Rentem els tomàquets i els rallem.
  4. Peles i piquem la ceba ben fina.
  5. En una paella afegim un raig d’oli, sofregim la ceba. Afegim els alls i els saltegem els alls i les panses, afegim el tomàquet rallat i deixem que redueixi. Tot seguit afegim els espinacs i els deixem cuinar a foc lent.
  6. Preparem la beixamel: en un cassó posem oli, quan estigui calent daurem lleugerament la farina. Escalfem lleugerament la llet i l’afegim poc a poc sense parar de remenar per anar desfent els grumolls i fins a aconseguir la textura desitjada. Afegim sal.
  7. En una safata apte pel forn cobrim la base amb una mica de beixamel, posem les plaques de lasanya i els espinacs. Anem fent pisos amb el farcit i les plaques.
  8. Cobrim amb beixamel i afegim el formatge rallat. Ho deixem gratinar al forn.