Ingredients (4 persones)
- 12 plaques de pasta de lasanya
- 1 ceba
- 2 manats d’espinacs
- 3 tomàquets madurs
- 1 grapat de panses
- 2 grans d’all
- Formatge ratllat
- 500ml llet
- 3 cullerades de farina
- Oli d’oliva
- Sal
Elaboració:
- Cuinem les plaques de lasanya 10 minuts o bé seguint les indicacions del fabricant, les passem per aigua freda i les escorrem damunt d’un drap de cuina.
- Rentem els espinacs ben nets amb abundant aigua.
- Pelem i piquem els alls. Rentem els tomàquets i els rallem.
- Peles i piquem la ceba ben fina.
- En una paella afegim un raig d’oli, sofregim la ceba. Afegim els alls i els saltegem els alls i les panses, afegim el tomàquet rallat i deixem que redueixi. Tot seguit afegim els espinacs i els deixem cuinar a foc lent.
- Preparem la beixamel: en un cassó posem oli, quan estigui calent daurem lleugerament la farina. Escalfem lleugerament la llet i l’afegim poc a poc sense parar de remenar per anar desfent els grumolls i fins a aconseguir la textura desitjada. Afegim sal.
- En una safata apte pel forn cobrim la base amb una mica de beixamel, posem les plaques de lasanya i els espinacs. Anem fent pisos amb el farcit i les plaques.
- Cobrim amb beixamel i afegim el formatge rallat. Ho deixem gratinar al forn.
Deixa un comentari