INGREDIENTS PER A 5 PERSONES
500g de carn picada
800g de patates
2 pastanagues
1 ceba
2 grans d’all
5 tomàquets naturals
Formatge ratllat
Oli d’oliva
Sal i pebre negre

ELABORACIÓ
Bullim les patates amb la pell. Estaran cuites quan punxant-les amb el ganivet estiguin toves, uns 20 minuts aproximadament. Necessitem que es refredin una mica. Quan les puguem manipular bé les pelem.

Tallem les patates a daus, les salpebrem i les aixafem amb una forquilla, fins obtenir un puré sense grumolls. Podem barrejar una mica de llet calenta perquè ens quedi una textura més fina.
Per preparar el sofregit, pelem i piquem la ceba i els alls ben fins. Pelem i tallem la pastanaga a daus petits i ratllem el tomàquet.

En una paella afegim oli d’oliva i sofregim la ceba a foc baix, quan es comenci a tornar transparent incorporem la pastanaga. Finalment incorporem l’all.

Quan les verdures estiguin tendres incorporem la carn picada, l’integrem amb l’ajuda d’una cullera. Finalment, afegim el tomàquet ratllat i condimentem amb gust amb sal, pebre negre i pebre vermell. Deixem que redueixi a foc lent.

En una safata una mica alta preparem el muntatge del plat. Untem la safata amb oli d’oliva, estenem una primera capa de puré de patata, cobrim amb una capa de sofregit i repetim el procés, que quedi puré de patata a la capa superior.

Incorporem formatge ratllat a la superfície i ho introduïm al forn uns minuts (10 minuts a 200ºC i uns minuts a gratinar).