INGREDIENTS PER 5 PERSONES
Mongetes seques 400g
Cloïsses 400g
3 Cebes
4 Alls
4 Tomàquets madurs
Pebre vermell
Sal
Pebre negre
Julivert
Brou de peix
Nyora
Brins de safrà torrat

ELABORACIÓ
Escorre les mongetes i reservar-les.
Hidrata la nyora en aigua calenta durant 10 minuts. Quan estigui hidratada, retira la polpa interior amb l’ajuda d’una cullera o ganivet sense serra.
Neteja i ratlla les cebes i els tomàquets.
Fes un sofregit en una cassola amb una mica d’oli, la ceba i els grans d’all ben picats. Afegeix-hi un polset de pebre vermell i el tomàquet ratllat. Deixa-ho sofregir fins que estigui ben confitat. Salpebra-ho.
Posa-hi les mongetes cuites i una mica de fumet de peix o aigua. Tot seguit afegeix-hi les cloïsses netes.
Tapa-ho i deixa-ho coure a foc baix durant 3-4 minuts.
Fes una picada en un morter amb l’altre all, la polpa de la nyora, els brins de safrà torrats, el julivert i un polsim de sal, fins a formar una pasta.
Afegeix la picada a la cassola i remena-ho perquè s’integrin tots els ingredients.