Us deixem el menú de la setmana amb diferents propostes per dinar i sopar. Cada setmana, anirem penjant un menú diferent.
Cliqueu sobre els plats que estiguin en color verd, ja que aniran tenint una recepta associada perquè la pugueu seguir.
Dilluns 20 | |
Dinar | Amanida de tomàquet, ceba, tonyina i olives Cuixeta de pollastre el forn amb verdures Fruita del temps |
Sopar | Amanida de meló: enciam, meló, formatge fresc i fruits secs Calamars a la romana fets al forn Iogurt natural |
Dimarts 21 | |
Dinar | Llenties guisades amb verdures Fruita del temps |
Sopar | Llesca de pa Truita de poma i ceba Iogurt natural |
Dimecres 22 | |
Dinar | Pasta amb espinacs i panses saltejats Peix a la planxa Fruita del temps |
Sopar | Pizza casolana Iogurt natural |
Dijous 23 | |
Dinar | Amanida Mandonguilles amb sofregit de tomàquet i pèsols Fruita del temps |
Sopar | Crema de porros Truita de carbassó Iogurt natural |
Divendres 24 | |
Dinar | Gaspatxo Patata farcida Fruita del temps |
Sopar | Espaguetis de carbassó amb salsa de pesto Hamburguesa de pollastre Iogurt natural |
Dissabte 25 | |
Dinar | Amanida de tomàquet Faves saltejades amb pernil amb un ou escalfat Fruita del temps |
Sopar | “Tortilla” de blat amb verdures saltejades i pit de pollastre Iogurt natural |
Diumenge 26 | |
Dinar | Gaspatxo Risotto de bolets Fruita del temps |
Sopar | Minestra de verdures Sardines al forn amb all i julivert Iogurt natural |
Consideracions per a la confecció del menú setmanal
Algunes consideracions que hem tingut en compte per a la confecció del menú:
– Aspectes nutricionals
S’ha procurat que sigui un menú equilibrat i variat, basant-nos ens les recomanacions d’alimentació saludable. S’han inclòs plats i receptes adequades a la situació actual, reduint l’aport energètic degut a la menor despesa energètica i potenciant l’aport de fibra.
Es tracta d’un menú estàndard, considerat per a població adulta. Cal tenir present l’adaptació del menú per a patologies o al·lèrgies que ho requereixin.
– Proposta de plats
Es proposen plats fàcils i ràpids de preparar, sense buscar una àmplia diversitat d’aliments per evitar desplaçaments innecessaris i excessius al supermercat o botigues d’aliments. S’inclouen plats pensant en l’aprofitament d’aliments o preparacions.
Per aquells plats de major complexitat o que requereixin de més preparació, compartirem un breu vídeo explicant el procediment per a la seva elaboració. Aquests plats estan destacats en el menú de color verd.
– Noves propostes de plats
Ens agradaria que entre tots/es anéssim confeccionant els propers menús, per això us convidem a que compartiu amb nosaltres receptes de plats o bé vídeos breus on ens expliqueu aquelles receptes que més us agradin.
Les podeu compartir a través de les xarxes socials via Facebook o Instagram amb l’etiqueta #OsonamentDesDeCasa o bé a través del correu electrònic comunicacioosonament@osonament.cat .
Els vídeos els publicarem en el següent menú i inclourem aquelles receptes que ens feu arribar. Serà important que s’acompanyi de la llista d’ingredients i de l’explicació del procés d’elaboració. En el cas de gravar un vídeo, cal que sigui en horitzontal.
Esperem que us agradi i que us pugui ser d’ajuda.
Deixa un comentari