Us deixem el menú de la setmana amb diferents propostes per dinar i sopar. Cada setmana, anirem penjant un menú diferent.

Cliqueu sobre els plats que estiguin en color verd, ja que aniran tenint una recepta associada perquè la pugueu seguir.

Dilluns 20
DinarAmanida de tomàquet, ceba, tonyina i olives
Cuixeta de pollastre el forn amb verdures
Fruita del temps
SoparAmanida de meló: enciam, meló, formatge fresc i fruits secs
Calamars a la romana fets al forn
Iogurt natural
Dimarts 21
DinarLlenties guisades amb verdures
Fruita del temps
SoparLlesca de pa
Truita de poma i ceba
Iogurt natural
Dimecres 22
DinarPasta amb espinacs i panses saltejats
Peix a la planxa
Fruita del temps
SoparPizza casolana
Iogurt natural
Dijous 23
DinarAmanida
Mandonguilles amb sofregit de tomàquet i pèsols
Fruita del temps
SoparCrema de porros
Truita de carbassó
Iogurt natural
Divendres 24
DinarGaspatxo
Patata farcida
Fruita del temps
SoparEspaguetis de carbassó amb salsa de pesto
Hamburguesa de pollastre
Iogurt natural
Dissabte 25
DinarAmanida de tomàquet
Faves saltejades amb pernil amb un ou escalfat
Fruita del temps
Sopar“Tortilla” de blat amb verdures saltejades i pit de pollastre
Iogurt natural
Diumenge 26
DinarGaspatxo
Risotto de bolets
Fruita del temps
SoparMinestra de verdures
Sardines al forn amb all i julivert
Iogurt natural

Consideracions per a la confecció del menú setmanal

Algunes consideracions que hem tingut en compte per a la confecció del menú:

– Aspectes nutricionals
S’ha procurat que sigui un menú equilibrat i variat, basant-nos ens les recomanacions d’alimentació saludable. S’han inclòs plats i receptes adequades a la situació actual, reduint l’aport energètic degut a la menor despesa energètica i potenciant l’aport de fibra.
Es tracta d’un menú estàndard, considerat per a població adulta. Cal tenir present l’adaptació del menú per a patologies o al·lèrgies que ho requereixin.

– Proposta de plats
Es proposen plats fàcils i ràpids de preparar, sense buscar una àmplia diversitat d’aliments per evitar desplaçaments innecessaris i excessius al supermercat o botigues d’aliments. S’inclouen plats pensant en l’aprofitament d’aliments o preparacions.
Per aquells plats de major complexitat o que requereixin de més preparació, compartirem un breu vídeo explicant el procediment per a la seva elaboració. Aquests plats estan destacats en el menú de color verd.

– Noves propostes de plats
Ens agradaria que entre tots/es anéssim confeccionant els propers menús, per això us convidem a que compartiu amb nosaltres receptes de plats o bé vídeos breus on ens expliqueu aquelles receptes que més us agradin.

Les podeu compartir a través de les xarxes socials via Facebook o Instagram amb l’etiqueta #OsonamentDesDeCasa o bé a través del correu electrònic comunicacioosonament@osonament.cat .

Els vídeos els publicarem en el següent menú i inclourem aquelles receptes que ens feu arribar. Serà important que s’acompanyi de la llista d’ingredients i de l’explicació del procés d’elaboració. En el cas de gravar un vídeo, cal que sigui en horitzontal.
Esperem que us agradi i que us pugui ser d’ajuda.

Comparteix aquesta publicació: