Us deixem el menú de la setmana amb diferents propostes per dinar i sopar. Cada setmana, anirem penjant un menú diferent.

Cliqueu sobre els plats que estiguin en color verd, ja que aniran tenint una recepta associada perquè la pugueu seguir.

Dilluns 8
DinarAmanida de cigrons
Ous durs farcits d’alvocat i verduretes picades
Fruita del temps
SoparCrema de carbassó
Conill a la planxa amb all i julivert
Iogurt natural
Dimarts 9
DinarEsqueixada de bacallà (mongetes seques, verdures variades i bacallà esqueixat)
Fruita del temps
SoparPasta de full amb verdures
Iogurt natural
Dimecres 10
DinarAmanida de síndria
Filet de gall d’indi a la planxa + patates al forn amb all i romaní
Iogurt natural
SoparCrema freda d’espàrrecs blancs amb anxova


Truita francesa
Mató amb maduixes
Dijous 11
DinarArròs amb pollastre i curri
Fruita del temps
SoparSaltejat de verdures
Peix a la planxa amb chutney de poma


Iogurt natural
Divendres 12
DinarGaspatxo
Lasanya de verdures amb carn


Fruita del temps
SoparLlesca de pa
Truita de patata i ceba
Iogurt natural
Dissabte 13
DinarAmanida
Mandonguilles amb sofregit de tomàquet i pèsols
Fruita del temps
SoparGaspatxo
Sípia a la planxa amb all i julivert
Iogurt natural
Diumenge 14
DinarEspàrrecs verds a la planxa amb pernil
Pasta amb salsa pesto
Fruita del temps
SoparCrema de carbassó
Peix al forn amb verduretes
Mató amb mel

Consideracions per a la confecció del menú setmanal

Algunes consideracions que hem tingut en compte per a la confecció del menú:

– Aspectes nutricionals
S’ha procurat que sigui un menú equilibrat i variat, basant-nos ens les recomanacions d’alimentació saludable. S’han inclòs plats i receptes adequades a la situació actual, reduint l’aport energètic degut a la menor despesa energètica i potenciant l’aport de fibra.
Es tracta d’un menú estàndard, considerat per a població adulta. Cal tenir present l’adaptació del menú per a patologies o al·lèrgies que ho requereixin.

– Proposta de plats
Es proposen plats fàcils i ràpids de preparar, sense buscar una àmplia diversitat d’aliments per evitar desplaçaments innecessaris i excessius al supermercat o botigues d’aliments. S’inclouen plats pensant en l’aprofitament d’aliments o preparacions.
Per aquells plats de major complexitat o que requereixin de més preparació, compartirem un breu vídeo explicant el procediment per a la seva elaboració. Aquests plats estan destacats en el menú de color verd.

– Noves propostes de plats
Ens agradaria que entre tots/es anéssim confeccionant els propers menús, per això us convidem a que compartiu amb nosaltres receptes de plats o bé vídeos breus on ens expliqueu aquelles receptes que més us agradin.

Les podeu compartir a través de les xarxes socials via Facebook o Instagram amb l’etiqueta #OsonamentDesDeCasa o bé a través del correu electrònic comunicacioosonament@osonament.cat .

Els vídeos els publicarem en el següent menú i inclourem aquelles receptes que ens feu arribar. Serà important que s’acompanyi de la llista d’ingredients i de l’explicació del procés d’elaboració. En el cas de gravar un vídeo, cal que sigui en horitzontal.
Esperem que us agradi i que us pugui ser d’ajuda.

Comparteix aquesta publicació: