Us deixem el menú de la setmana amb diferents propostes per dinar i sopar. Cada setmana, anirem penjant un menú diferent.
Cliqueu sobre els plats que estiguin en color verd, ja que aniran tenint una recepta associada perquè la pugueu seguir.
Dilluns 22 | |
Dinar | Bròquil saltejat amb all i pernil Peix a la planxa Fruita del temps |
Sopar | Vichyssoise de poma Ous remenats amb xampinyons Iogurt natural |
Dimarts 23 | |
Dinar | Llenties amb saltejat de verdures Conill a la planxa Fruita del temps |
Sopar | Escalivada amb formatge Calamarcets a la planxa Coca de Sant Joan |
Dimecres 24 | |
Dinar | Pasta amb espàrrecs verds i xampinyons saltejats Salsitxes de pollastre Fruita del temps |
Sopar | Amanida amb síndria i formatge fresc Sardines al forn amb all i julivert Iogurt natural |
Dijous 25 | |
Dinar | Gaspatxo Peix al forn amb patata i ceba Fruita del temps |
Sopar | Amanida verda Coca de recapte Iogurt natural |
Divendres 26 | |
Dinar | Empedrat de llenties Mandonguilles de carbassó Fruita del temps |
Sopar | Verdures variades a la planxa Filet de gall d’indi Iogurt natural |
Dissabte 27 | |
Dinar | Amanida de patata amb bacallà esqueixat Fruita del temps |
Sopar | Pa amb enciam i hamburguesa o hamburguesa vegetal i formatge Iogurt natural |
Diumenge 28 | |
Dinar | Sopa de meló Pasta amb bròquil i pollastre saltejats Gelat de fruita |
Sopar | Crema de pèsols Truita amb formatge Iogurt natural |
Consideracions per a la confecció del menú setmanal
Algunes consideracions que hem tingut en compte per a la confecció del menú:
– Aspectes nutricionals
S’ha procurat que sigui un menú equilibrat i variat, basant-nos ens les recomanacions d’alimentació saludable. S’han inclòs plats i receptes adequades a la situació actual, reduint l’aport energètic degut a la menor despesa energètica i potenciant l’aport de fibra.
Es tracta d’un menú estàndard, considerat per a població adulta. Cal tenir present l’adaptació del menú per a patologies o al·lèrgies que ho requereixin.
– Proposta de plats
Es proposen plats fàcils i ràpids de preparar, sense buscar una àmplia diversitat d’aliments per evitar desplaçaments innecessaris i excessius al supermercat o botigues d’aliments. S’inclouen plats pensant en l’aprofitament d’aliments o preparacions.
Per aquells plats de major complexitat o que requereixin de més preparació, compartirem un breu vídeo explicant el procediment per a la seva elaboració. Aquests plats estan destacats en el menú de color verd.
– Noves propostes de plats
Ens agradaria que entre tots/es anéssim confeccionant els propers menús, per això us convidem a que compartiu amb nosaltres receptes de plats o bé vídeos breus on ens expliqueu aquelles receptes que més us agradin.
Les podeu compartir a través de les xarxes socials via Facebook o Instagram amb l’etiqueta #OsonamentDesDeCasa o bé a través del correu electrònic comunicacioosonament@osonament.cat .
Els vídeos els publicarem en el següent menú i inclourem aquelles receptes que ens feu arribar. Serà important que s’acompanyi de la llista d’ingredients i de l’explicació del procés d’elaboració. En el cas de gravar un vídeo, cal que sigui en horitzontal.
Esperem que us agradi i que us pugui ser d’ajuda.
Deixa un comentari