Us deixem el menú de la setmana amb diferents propostes per dinar i sopar. Cada setmana, anirem penjant un menú diferent.

Cliqueu sobre els plats que estiguin en color verd, ja que aniran tenint una recepta associada perquè la pugueu seguir.

Dilluns 22
DinarBròquil saltejat amb all i pernil
Peix a la planxa
Fruita del temps
SoparVichyssoise de poma
Ous remenats amb xampinyons
Iogurt natural
Dimarts 23
DinarLlenties amb saltejat de verdures
Conill a la planxa
Fruita del temps
SoparEscalivada amb formatge
Calamarcets a la planxa
Coca de Sant Joan
Dimecres 24
DinarPasta amb espàrrecs verds i xampinyons saltejats
Salsitxes de pollastre
Fruita del temps
SoparAmanida amb síndria i formatge fresc
Sardines al forn amb all i julivert
Iogurt natural
Dijous 25
DinarGaspatxo
Peix al forn amb patata i ceba
Fruita del temps
SoparAmanida verda
Coca de recapte

Iogurt natural
Divendres 26
DinarEmpedrat de llenties
Mandonguilles de carbassó

Fruita del temps
SoparVerdures variades a la planxa
Filet de gall d’indi
Iogurt natural
Dissabte 27
DinarAmanida de patata amb bacallà esqueixat
Fruita del temps
SoparPa amb enciam i hamburguesa o hamburguesa vegetal i formatge
Iogurt natural
Diumenge 28
DinarSopa de meló
Pasta amb bròquil i pollastre saltejats
Gelat de fruita
SoparCrema de pèsols
Truita amb formatge
Iogurt natural

Consideracions per a la confecció del menú setmanal

Algunes consideracions que hem tingut en compte per a la confecció del menú:

– Aspectes nutricionals
S’ha procurat que sigui un menú equilibrat i variat, basant-nos ens les recomanacions d’alimentació saludable. S’han inclòs plats i receptes adequades a la situació actual, reduint l’aport energètic degut a la menor despesa energètica i potenciant l’aport de fibra.
Es tracta d’un menú estàndard, considerat per a població adulta. Cal tenir present l’adaptació del menú per a patologies o al·lèrgies que ho requereixin.

– Proposta de plats
Es proposen plats fàcils i ràpids de preparar, sense buscar una àmplia diversitat d’aliments per evitar desplaçaments innecessaris i excessius al supermercat o botigues d’aliments. S’inclouen plats pensant en l’aprofitament d’aliments o preparacions.
Per aquells plats de major complexitat o que requereixin de més preparació, compartirem un breu vídeo explicant el procediment per a la seva elaboració. Aquests plats estan destacats en el menú de color verd.

– Noves propostes de plats
Ens agradaria que entre tots/es anéssim confeccionant els propers menús, per això us convidem a que compartiu amb nosaltres receptes de plats o bé vídeos breus on ens expliqueu aquelles receptes que més us agradin.

Les podeu compartir a través de les xarxes socials via Facebook o Instagram amb l’etiqueta #OsonamentDesDeCasa o bé a través del correu electrònic comunicacioosonament@osonament.cat .

Els vídeos els publicarem en el següent menú i inclourem aquelles receptes que ens feu arribar. Serà important que s’acompanyi de la llista d’ingredients i de l’explicació del procés d’elaboració. En el cas de gravar un vídeo, cal que sigui en horitzontal.
Esperem que us agradi i que us pugui ser d’ajuda.

Comparteix aquesta publicació: