Us deixem el menú de la setmana amb diferents propostes per dinar i sopar. Cada setmana, anirem penjant un menú diferent.
Cliqueu sobre els plats que estiguin en color verd, ja que aniran tenint una recepta associada perquè la pugueu seguir.
Dilluns 13 | |
Dinar | Arròs 3 delícies Peix a la planxa Fruita del temps |
Sopar | Patata i mongeta verda Bistec de vedella Iogurt natural |
Dimarts 14 | |
Dinar | Crema de carbassó Llom a la planxa Fruita del temps |
Sopar | Ensaladilla russa amb 2 ous durs farcits de tonyina Iogurt natural |
Dimecres 15 | |
Dinar | Gaspatxo Raviolis de carn Fruita del temps |
Sopar | Esqueixada de bacallà amb mongetes seques Iogurt natural |
Dijous 16 | |
Dinar | Bròquil saltejat amb all i panses Peix a la planxa Iogurt natural |
Sopar | Gaspatxo Llesca pa amb tomàquet i formatge Fruita del temps |
Divendres 17 | |
Dinar | Arròs amb verdures saltejades Filet de gall d’indi Iogurt natural |
Sopar | Amanida Truita de patata i ceba Fruita del temps |
Dissabte 18 | |
Dinar | Gaspatxo Albergínia farcida de bacallà Fruita del temps |
Sopar | Crema de carbassó amb crostons de pa torrat Llom a la planxa Iogurt natural |
Diumenge 19 | |
Dinar | Cigrons amb bledes Filet de gall d’indi Fruita del temps |
Sopar | Amanida de tomàquet i formatge Hamburguesa de peix Iogurt natural |
Consideracions per a la confecció del menú setmanal
Algunes consideracions que hem tingut en compte per a la confecció del menú:
– Aspectes nutricionals
S’ha procurat que sigui un menú equilibrat i variat, basant-nos ens les recomanacions d’alimentació saludable. S’han inclòs plats i receptes adequades a la situació actual, reduint l’aport energètic degut a la menor despesa energètica i potenciant l’aport de fibra.
Es tracta d’un menú estàndard, considerat per a població adulta. Cal tenir present l’adaptació del menú per a patologies o al·lèrgies que ho requereixin.
– Proposta de plats
Es proposen plats fàcils i ràpids de preparar, sense buscar una àmplia diversitat d’aliments per evitar desplaçaments innecessaris i excessius al supermercat o botigues d’aliments. S’inclouen plats pensant en l’aprofitament d’aliments o preparacions.
Per aquells plats de major complexitat o que requereixin de més preparació, compartirem un breu vídeo explicant el procediment per a la seva elaboració. Aquests plats estan destacats en el menú de color verd.
– Noves propostes de plats
Ens agradaria que entre tots/es anéssim confeccionant els propers menús, per això us convidem a que compartiu amb nosaltres receptes de plats o bé vídeos breus on ens expliqueu aquelles receptes que més us agradin.
Les podeu compartir a través de les xarxes socials via Facebook o Instagram amb l’etiqueta #OsonamentDesDeCasa o bé a través del correu electrònic comunicacioosonament@osonament.cat .
Els vídeos els publicarem en el següent menú i inclourem aquelles receptes que ens feu arribar. Serà important que s’acompanyi de la llista d’ingredients i de l’explicació del procés d’elaboració. En el cas de gravar un vídeo, cal que sigui en horitzontal.
Esperem que us agradi i que us pugui ser d’ajuda.
Deixa un comentari