Us deixem el menú de la setmana amb diferents propostes per dinar i sopar. Cada setmana, anirem penjant un menú diferent.
Cliqueu sobre els plats que estiguin en color verd, ja que aniran tenint una recepta associada perquè la pugueu seguir.
Dilluns 6 | |
Dinar | Amanida d’arròs Conill a la planxa Fruita del temps |
Sopar | Amanida de tomàquet, ceba, cogombre i tonyina Truita de carbassó Iogurt natural |
Dimarts 7 | |
Dinar | Mongeta verda amb sofregit de tomàquet Salsitxes de pollastre Fruita del temps |
Sopar | Crema de verdures Peix al forn Iogurt natural |
Dimecres 8 | |
Dinar | Amanida de patata (tomàquet, ceba i pebrot) amb tonyina i ou dur Fruita del temps |
Sopar | Crema de verdures Hamburguesa de llenties Fruita del temps |
Dijous 9 | |
Dinar | Amanida de cuscús Contracuixa de pollastre Fruita del temps |
Sopar | Pèsols amb calamars saltejats Iogurt natural |
Divendres 10 | |
Dinar | Amanida de tomàquet i formatge fresc amb orenga Macarrons a la bolonyesa Fruita del temps |
Sopar | Torrada amb pebrot escalivat i sardines Iogurt natural |
Dissabte 11 | |
Dinar | Crema de pèsols amb menta Pollastre a la cassola Fruita del temps |
Sopar | Peix al forn amb patata, ceba i tomàquet Iogurt natural |
Diumenge 12 | |
Dinar | Amanida de síndria Fideus a la cassola amb conill Fruita del temps |
Sopar | Saltejat de verdures Truita francesa Iogurt natural |
Consideracions per a la confecció del menú setmanal
Algunes consideracions que hem tingut en compte per a la confecció del menú:
– Aspectes nutricionals
S’ha procurat que sigui un menú equilibrat i variat, basant-nos ens les recomanacions d’alimentació saludable. S’han inclòs plats i receptes adequades a la situació actual, reduint l’aport energètic degut a la menor despesa energètica i potenciant l’aport de fibra.
Es tracta d’un menú estàndard, considerat per a població adulta. Cal tenir present l’adaptació del menú per a patologies o al·lèrgies que ho requereixin.
– Proposta de plats
Es proposen plats fàcils i ràpids de preparar, sense buscar una àmplia diversitat d’aliments per evitar desplaçaments innecessaris i excessius al supermercat o botigues d’aliments. S’inclouen plats pensant en l’aprofitament d’aliments o preparacions.
Per aquells plats de major complexitat o que requereixin de més preparació, compartirem un breu vídeo explicant el procediment per a la seva elaboració. Aquests plats estan destacats en el menú de color verd.
– Noves propostes de plats
Ens agradaria que entre tots/es anéssim confeccionant els propers menús, per això us convidem a que compartiu amb nosaltres receptes de plats o bé vídeos breus on ens expliqueu aquelles receptes que més us agradin.
Les podeu compartir a través de les xarxes socials via Facebook o Instagram amb l’etiqueta #OsonamentDesDeCasa o bé a través del correu electrònic comunicacioosonament@osonament.cat .
Els vídeos els publicarem en el següent menú i inclourem aquelles receptes que ens feu arribar. Serà important que s’acompanyi de la llista d’ingredients i de l’explicació del procés d’elaboració. En el cas de gravar un vídeo, cal que sigui en horitzontal.
Esperem que us agradi i que us pugui ser d’ajuda.
Deixa un comentari