Us deixem el menú de la setmana amb diferents propostes per dinar i sopar. Cada setmana, anirem penjant un menú diferent.

Cliqueu sobre els plats que estiguin en color verd, ja que aniran tenint una recepta associada perquè la pugueu seguir.

Dilluns 6
DinarAmanida d’arròs
Conill a la planxa
Fruita del temps
SoparAmanida de tomàquet, ceba, cogombre i tonyina
Truita de carbassó
Iogurt natural
Dimarts 7
DinarMongeta verda amb sofregit de tomàquet
Salsitxes de pollastre
Fruita del temps
SoparCrema de verdures
Peix al forn
Iogurt natural
Dimecres 8
DinarAmanida de patata (tomàquet, ceba i pebrot) amb tonyina i ou dur
Fruita del temps
SoparCrema de verdures
Hamburguesa de llenties
Fruita del temps
Dijous 9
DinarAmanida de cuscús
Contracuixa de pollastre
Fruita del temps
SoparPèsols amb calamars saltejats
Iogurt natural
Divendres 10
DinarAmanida de tomàquet i formatge fresc amb orenga
Macarrons a la bolonyesa
Fruita del temps
SoparTorrada amb pebrot escalivat i sardines
Iogurt natural
Dissabte 11
DinarCrema de pèsols amb menta
Pollastre a la cassola
Fruita del temps
SoparPeix al forn amb patata, ceba i tomàquet
Iogurt natural
Diumenge 12
DinarAmanida de síndria
Fideus a la cassola amb conill
Fruita del temps
SoparSaltejat de verdures
Truita francesa
Iogurt natural

Consideracions per a la confecció del menú setmanal

Algunes consideracions que hem tingut en compte per a la confecció del menú:

– Aspectes nutricionals
S’ha procurat que sigui un menú equilibrat i variat, basant-nos ens les recomanacions d’alimentació saludable. S’han inclòs plats i receptes adequades a la situació actual, reduint l’aport energètic degut a la menor despesa energètica i potenciant l’aport de fibra.
Es tracta d’un menú estàndard, considerat per a població adulta. Cal tenir present l’adaptació del menú per a patologies o al·lèrgies que ho requereixin.

– Proposta de plats
Es proposen plats fàcils i ràpids de preparar, sense buscar una àmplia diversitat d’aliments per evitar desplaçaments innecessaris i excessius al supermercat o botigues d’aliments. S’inclouen plats pensant en l’aprofitament d’aliments o preparacions.
Per aquells plats de major complexitat o que requereixin de més preparació, compartirem un breu vídeo explicant el procediment per a la seva elaboració. Aquests plats estan destacats en el menú de color verd.

– Noves propostes de plats
Ens agradaria que entre tots/es anéssim confeccionant els propers menús, per això us convidem a que compartiu amb nosaltres receptes de plats o bé vídeos breus on ens expliqueu aquelles receptes que més us agradin.

Les podeu compartir a través de les xarxes socials via Facebook o Instagram amb l’etiqueta #OsonamentDesDeCasa o bé a través del correu electrònic comunicacioosonament@osonament.cat .

Els vídeos els publicarem en el següent menú i inclourem aquelles receptes que ens feu arribar. Serà important que s’acompanyi de la llista d’ingredients i de l’explicació del procés d’elaboració. En el cas de gravar un vídeo, cal que sigui en horitzontal.
Esperem que us agradi i que us pugui ser d’ajuda.

Comparteix aquesta publicació: