Us deixem el menú de la setmana amb diferents propostes per dinar i sopar. Cada setmana, anirem penjant un menú diferent.

Cliqueu sobre els plats que estiguin en color verd, ja que aniran tenint una recepta associada perquè la pugueu seguir.

Dilluns 29
DinarAmanida de pèsols amb formatge fresc i tomàquet
Peix a la planxa
Fruita del temps
SoparEnsaladilla russa
Hamburguesa casolana
Iogurt natural
Dimarts 30
DinarPasta amb saltejat de verdures
Broqueta de pollastre
Fruita del temps
SoparGaspatxo
Ous al plat amb pèsols
Iogurt natural
Dimecres 1
DinarAmanida amb maduixa i pipes
Pastís de patata i tonyina
Fruita del temps
SoparPizza amb verdures
Mató amb maduixes
Dijous 2
DinarCrema de carbassó amb crostons de pa torrat
Pollastre a la milanesa
Fruita del temps
SoparAmanida amb meló, panses, nous i formatge
Truita francesa
Iogurt natural
Divendres 3
DinarEspàrrecs amb pernil
Albergínia farcida de carn
Fruita del temps
SoparHummus amb bastonets de pastanaga


Hamburguesa de peix
Mató amb maduixes
Dissabte 4
DinarAmanida de pasta amb bacallà esqueixat
Fruita del temps
SoparTorrada amb escalivada
Sípia a la planxa
Iogurt natural
Diumenge 5
DinarBròquil amb beixamel
Filet de gall d’indi a la planxa
Fruita del temps
SoparGaspatxo
Truita de patata i ceba
Iogurt natural

Consideracions per a la confecció del menú setmanal

Algunes consideracions que hem tingut en compte per a la confecció del menú:

– Aspectes nutricionals
S’ha procurat que sigui un menú equilibrat i variat, basant-nos ens les recomanacions d’alimentació saludable. S’han inclòs plats i receptes adequades a la situació actual, reduint l’aport energètic degut a la menor despesa energètica i potenciant l’aport de fibra.
Es tracta d’un menú estàndard, considerat per a població adulta. Cal tenir present l’adaptació del menú per a patologies o al·lèrgies que ho requereixin.

– Proposta de plats
Es proposen plats fàcils i ràpids de preparar, sense buscar una àmplia diversitat d’aliments per evitar desplaçaments innecessaris i excessius al supermercat o botigues d’aliments. S’inclouen plats pensant en l’aprofitament d’aliments o preparacions.
Per aquells plats de major complexitat o que requereixin de més preparació, compartirem un breu vídeo explicant el procediment per a la seva elaboració. Aquests plats estan destacats en el menú de color verd.

– Noves propostes de plats
Ens agradaria que entre tots/es anéssim confeccionant els propers menús, per això us convidem a que compartiu amb nosaltres receptes de plats o bé vídeos breus on ens expliqueu aquelles receptes que més us agradin.

Les podeu compartir a través de les xarxes socials via Facebook o Instagram amb l’etiqueta #OsonamentDesDeCasa o bé a través del correu electrònic comunicacioosonament@osonament.cat .

Els vídeos els publicarem en el següent menú i inclourem aquelles receptes que ens feu arribar. Serà important que s’acompanyi de la llista d’ingredients i de l’explicació del procés d’elaboració. En el cas de gravar un vídeo, cal que sigui en horitzontal.
Esperem que us agradi i que us pugui ser d’ajuda.

Comparteix aquesta publicació: