Us deixem el menú de la setmana amb diferents propostes per dinar i sopar. Cada setmana, anirem penjant un menú diferent.
Cliqueu sobre els plats que estiguin en color verd, ja que aniran tenint una recepta associada perquè la pugueu seguir.
Dilluns 25 | |
Dinar | Patata i pèsols Lluç al forn Macedònia de fruita del temps |
Sopar | Crema de carbassó Ous al plat Iogurt natural |
Dimarts 26 | |
Dinar | Amanida d’arròs amb pit de pollastre Fruita del temps |
Sopar | Ensaladilla russa Hamburguesa de peix Iogurt natural amb maduixes |
Dimecres 27 | |
Dinar | Sopa de meló Esqueixada de bacallà Gelat de fruita (Veure recepta) |
Sopar | “Fajita” amb saltejat de verdures Iogurt natural |
Dijous 28 | |
Dinar | Gaspatxo (Veure recepta) Raviolis de carn Fruita del temps |
Sopar | Crema de porro Contra-cuixa de pollastre Mató amb maduixes |
Divendres 29 | |
Dinar | Amanida Albergínia farcida de carn Fruita del temps |
Sopar | Gaspatxo Llenties amb verdures saltejades Iogurt natural |
Dissabte 30 | |
Dinar | Graellada de verdures Botifarra Macedònia de fruita del temps |
Sopar | Llesca de pa amb truita francesa Iogurt natural |
Diumenge 31 | |
Dinar | Amanida de síndria Cuixa de pollastre al forn amb verdures Gelat de fruita |
Sopar | Espàrrecs amb pernil Peix a la planxa Iogurt natural |
Consideracions per a la confecció del menú setmanal
Algunes consideracions que hem tingut en compte per a la confecció del menú:
– Aspectes nutricionals
S’ha procurat que sigui un menú equilibrat i variat, basant-nos ens les recomanacions d’alimentació saludable. S’han inclòs plats i receptes adequades a la situació actual, reduint l’aport energètic degut a la menor despesa energètica i potenciant l’aport de fibra.
Es tracta d’un menú estàndard, considerat per a població adulta. Cal tenir present l’adaptació del menú per a patologies o al·lèrgies que ho requereixin.
– Proposta de plats
Es proposen plats fàcils i ràpids de preparar, sense buscar una àmplia diversitat d’aliments per evitar desplaçaments innecessaris i excessius al supermercat o botigues d’aliments. S’inclouen plats pensant en l’aprofitament d’aliments o preparacions.
Per aquells plats de major complexitat o que requereixin de més preparació, compartirem un breu vídeo explicant el procediment per a la seva elaboració. Aquests plats estan destacats en el menú de color verd.
– Noves propostes de plats
Ens agradaria que entre tots/es anéssim confeccionant els propers menús, per això us convidem a que compartiu amb nosaltres receptes de plats o bé vídeos breus on ens expliqueu aquelles receptes que més us agradin.
Les podeu compartir a través de les xarxes socials via Facebook o Instagram amb l’etiqueta #OsonamentDesDeCasa o bé a través del correu electrònic comunicacioosonament@osonament.cat .
Els vídeos els publicarem en el següent menú i inclourem aquelles receptes que ens feu arribar. Serà important que s’acompanyi de la llista d’ingredients i de l’explicació del procés d’elaboració. En el cas de gravar un vídeo, cal que sigui en horitzontal.
Esperem que us agradi i que us pugui ser d’ajuda.
Deixa un comentari