Us deixem el menú de la setmana amb diferents propostes per dinar i sopar. Cada setmana, anirem penjant un menú diferent.
Cliqueu sobre els plats que estiguin en color verd, ja que aniran tenint una recepta associada perquè la pugueu seguir.
Dilluns 18 | |
Dinar | Cigrons amb bledes i panses Contracuixa de pollastre Fruita del temps |
Sopar | Saltejat de verdures Peix a la planxa Iogurt natural |
Dimarts 19 | |
Dinar | Mongetes verdes Ous remenats amb alls tendres Fruita del temps |
Sopar | Sopa de pasta Hamburguesa i tomàquet amanit Iogurt natural |
Dimecres 20 | |
Dinar | Crema de carbassó Escalopa Fruita del temps |
Sopar | Amanida de cigrons Truita amb carxofes Mató amb maduixes |
Dijous 21 | |
Dinar | Gaspatxo Arròs amb conill (veura recepta) Fruita del temps |
Sopar | Pèsols amb carxofes i sípia Mató amb mel |
Divendres 22 | |
Dinar | Amanida de tomàquet i formatge fresc Pastís de patata i tonyina Fruita del temps |
Sopar | Pizza amb base de coliflor (veura recepta) Iogurt natural |
Dissabte 23 | |
Dinar | Amanida de pasta amb ou dur i tonyina Fruita del temps |
Sopar | Crema de verdures Mandonguilles de peix Iogurt natural |
Diumenge 24 | |
Dinar | Meló amb pernil Peix al forn amb patata i ceba Iogurt amb mousse de xocolata (veura recepta) |
Sopar | Llesca de pa amb escalivada i anxoves Iogurt natural |
Consideracions per a la confecció del menú setmanal
Algunes consideracions que hem tingut en compte per a la confecció del menú:
– Aspectes nutricionals
S’ha procurat que sigui un menú equilibrat i variat, basant-nos ens les recomanacions d’alimentació saludable. S’han inclòs plats i receptes adequades a la situació actual, reduint l’aport energètic degut a la menor despesa energètica i potenciant l’aport de fibra.
Es tracta d’un menú estàndard, considerat per a població adulta. Cal tenir present l’adaptació del menú per a patologies o al·lèrgies que ho requereixin.
– Proposta de plats
Es proposen plats fàcils i ràpids de preparar, sense buscar una àmplia diversitat d’aliments per evitar desplaçaments innecessaris i excessius al supermercat o botigues d’aliments. S’inclouen plats pensant en l’aprofitament d’aliments o preparacions.
Per aquells plats de major complexitat o que requereixin de més preparació, compartirem un breu vídeo explicant el procediment per a la seva elaboració. Aquests plats estan destacats en el menú de color verd.
– Noves propostes de plats
Ens agradaria que entre tots/es anéssim confeccionant els propers menús, per això us convidem a que compartiu amb nosaltres receptes de plats o bé vídeos breus on ens expliqueu aquelles receptes que més us agradin.
Les podeu compartir a través de les xarxes socials via Facebook o Instagram amb l’etiqueta #OsonamentDesDeCasa o bé a través del correu electrònic comunicacioosonament@osonament.cat .
Els vídeos els publicarem en el següent menú i inclourem aquelles receptes que ens feu arribar. Serà important que s’acompanyi de la llista d’ingredients i de l’explicació del procés d’elaboració. En el cas de gravar un vídeo, cal que sigui en horitzontal.
Esperem que us agradi i que us pugui ser d’ajuda.
Deixa un comentari