Us deixem el menú de la setmana amb diferents propostes per dinar i sopar. Cada setmana, anirem penjant un menú diferent.

Cliqueu sobre els plats que estiguin en color verd, ja que aniran tenint una recepta associada perquè la pugueu seguir.

Dilluns 18
DinarCigrons amb bledes i panses
Contracuixa de pollastre
Fruita del temps
SoparSaltejat de verdures
Peix a la planxa
Iogurt natural
Dimarts 19
DinarMongetes verdes
Ous remenats amb alls tendres
Fruita del temps
SoparSopa de pasta
Hamburguesa i tomàquet amanit
Iogurt natural
Dimecres 20
DinarCrema de carbassó
Escalopa
Fruita del temps
SoparAmanida de cigrons
Truita amb carxofes
Mató amb maduixes
Dijous 21
DinarGaspatxo
Arròs amb conill (veura recepta)



Fruita del temps
SoparPèsols amb carxofes i sípia
Mató amb mel
Divendres 22
DinarAmanida de tomàquet i formatge fresc
Pastís de patata i tonyina
Fruita del temps
SoparPizza amb base de coliflor (veura recepta)



Iogurt natural
Dissabte 23
DinarAmanida de pasta amb ou dur i tonyina
Fruita del temps
SoparCrema de verdures
Mandonguilles de peix
Iogurt natural
Diumenge 24
DinarMeló amb pernil
Peix al forn amb patata i ceba
Iogurt amb mousse de xocolata (veura recepta)


SoparLlesca de pa amb escalivada i anxoves
Iogurt natural

Consideracions per a la confecció del menú setmanal

Algunes consideracions que hem tingut en compte per a la confecció del menú:

– Aspectes nutricionals
S’ha procurat que sigui un menú equilibrat i variat, basant-nos ens les recomanacions d’alimentació saludable. S’han inclòs plats i receptes adequades a la situació actual, reduint l’aport energètic degut a la menor despesa energètica i potenciant l’aport de fibra.
Es tracta d’un menú estàndard, considerat per a població adulta. Cal tenir present l’adaptació del menú per a patologies o al·lèrgies que ho requereixin.

– Proposta de plats
Es proposen plats fàcils i ràpids de preparar, sense buscar una àmplia diversitat d’aliments per evitar desplaçaments innecessaris i excessius al supermercat o botigues d’aliments. S’inclouen plats pensant en l’aprofitament d’aliments o preparacions.
Per aquells plats de major complexitat o que requereixin de més preparació, compartirem un breu vídeo explicant el procediment per a la seva elaboració. Aquests plats estan destacats en el menú de color verd.

– Noves propostes de plats
Ens agradaria que entre tots/es anéssim confeccionant els propers menús, per això us convidem a que compartiu amb nosaltres receptes de plats o bé vídeos breus on ens expliqueu aquelles receptes que més us agradin.

Les podeu compartir a través de les xarxes socials via Facebook o Instagram amb l’etiqueta #OsonamentDesDeCasa o bé a través del correu electrònic comunicacioosonament@osonament.cat .

Els vídeos els publicarem en el següent menú i inclourem aquelles receptes que ens feu arribar. Serà important que s’acompanyi de la llista d’ingredients i de l’explicació del procés d’elaboració. En el cas de gravar un vídeo, cal que sigui en horitzontal.
Esperem que us agradi i que us pugui ser d’ajuda.