Boníssimes receptes d’aquests dies de confinament que ens esteu fent arribar. Anima’t a compartir les teves !


En Jordi Matavacas ens envia una recepta de sardines amb escabetx, us animeu?

Sardines en escabetx

Ingredients
– Oli d’oliva suau o de Girasol 250 ml
– Vinagre de vi blanc 200 ml
– Grans d’all (4 o 5 sense pelar)
– Farigola (3 o 4 branquetes)
– Llorer (3 fulles)
– Sardines (1⁄2 kilo aproximadament)
– Pebre vermell dolç (2 cullerades soperes)
– Farina
– Oli de Girasol per fregir les sardines

Preparació
– Netegem les sardines
– Posem una paella amb l’oli de Girasol al foc
– Enfarinem les sardines i les fregim amb l’oli que ja tenim calent
– Un cop fregides, les posem en un recipient que aguanti l’escalfor
– En un altra paella hi posem els alls, la farigola, el pebre vermell, les fulles de llorer, les proporcions d’oli i vinagre a dalt especificades i remenem fins que arrenqui a bullir. Seguidament, es treu del foc i es tira sobre les sardines
– Les deixem unes 48 hores perquè es confitin i ja ho tenim llest.

NOTA: LES SARDINES HAN DE QUEDAR COBERTES PER L’ESCABETX


Avui la Maria ens presenta l’amanida de pasta de colors tal i com la fa a casa seva. Us animeu a provar-la? 

Amanida de pasta de colors

Ingredients

  • Enciam
  • Enciam de fulla de roure vermell
  • Pinya tallada a daus
  • Barretes de cranc
  • Gambes cuites o bé tonyina
  • Pasta de colors
  • Salsa rosa (es pot fer amb maionesa i una mica de quètxup o salsa de tomàquet)
  • Elaboració:
    Fem bullir la pasta. Paral·lelament, rentem i tallem els enciams i els posem en un bol. Tallem la pinya a daus (pot ser natural o en almívar) i les barretes de cranc. Hi barregem les gambes o la tonyina i ho posem al mateix bol. Quan la pasta ha bullit, l’escorrem i la posem al mateix bol (millor si està freda). Agafem la salsa rosa i la barregem al bol o bé cadascú es posa la quantitat que vol. Bon profit!!

La Maria us porta la recepta del seu gaspatxo. També us deixa unes imatges dels passos i n’hi ha afegit algunes d’amanides variades d’estiu: amb síndria, amb taronja,…mireu si descobriu els ingredients que porten 😉 !!

Gaspatxo de la Maria

Ingredients

  • 10 TOMÀQUETS
  • 1⁄4 DE CEBA
  • 1⁄4 DE PEBROT VERMELL
  • 1⁄4 DE PEBROT VERD
  • 1⁄2 ALL
  • 1⁄2 COGOMBRE
  • 50 ml D’OLI D’OLIVA
  • 1 PESSIC DE SAL
  • 1 CULLERA (tamany de cafè amb llet) DE VINAGRE
  • 1 LLESCA DE PA

Elaboració

  • Es renten i es pelen els tomàquets
  • Es renta la resta de la verdura
  • Es talla tot a daus per poder-ho triturar millor. S’hi afegeix l’all, l’oli, el pa i el vinagre. Ho poseu en un bol o recipient per triturar. Una vegada triturat, es pot passar pel colador xinès perquè quedi ben fi. Es deixa refredar a la nevera almenys mitja hora i ja es pot servir com una sopa freda.


Salmó amb estofat de patata i pèsols
Recepta d’en Xevi

Ingredients:

  • Salmó
  • Taronja 
  • Sal
  • Pebre
  • Patates
  • Ametlles
  • Fils  de safrà
  • Pa
  • All
  • Oli

Preparació: 

  1. Exprimir les taronges. La quantitat dependrà de la quantitat de salmó. 
  2. Posar el salmó amb sal i pebre. Tot seguit, es tira per sobre el suc de taronja i es deixa reposar 2 hores a la nevera.
  3. Fregir el pa i els alls. 
  4. Agafem un morter i xafem el pa, alls, els fils de safrà i les ametlles.
  5. Bullir les patates i els pèsols. Quan falti un parell de minuts per acabar, s’hi afegeix la picada.  
  6. Coure el salmó en una paella. 

Amanida de pasta
Recepta d’en Josep

En Josep va escollir alguns dels ingredients que van sorgir a partir d’un joc que es va realitzar  en una activitat online del Club Social Estivill Camps. Doncs, mireu, a partir d’aquests ingredients li va sortir una bona amanida de pasta. Quina bona pinta!!!


Braç de gitano de melmelada
Rafi

Ingredients:
5 ous
1 got de sucre
1 got de farina
1/2 got d’oli
1 sobre llevadora

Forn a 180 graus
Temps: 10 minuts

Enrotllar en calent, un cop surti del forn. Omplir amb nata/xocolata/crema o melmelada.


Tortitas de Civada (Avena)
Conchi

Ingredients:
– 2 ous
– 200 grams de flocs de civada o farina de civada
– 200 ml de llet de civada
– una mica de vainilla ensucrada
– un polsim de sal
– una culleradeta de llevat en pols
Passos:
1. En un bol, posem els ous, la farina i la llet. Ho posem a batre amb la batedora.
2. Afegim un polsim de sal, la vainilla i el llevat. Ho tornem a batre un parell de minuts.
3. Preparem una paella antiadherent a foc mig. Agafem un paper de cuina amb una mica d’oli i la passem per la paella de manera que quedi untada.
4. Amb un cullerot, tirem una mica de massa a la paella. Quan la massa fa bombolles, li donem la volta a la tortita. Aquesta operació s’ha de repetir fins acabar tota la massa preparada.

Opcional:
També, es pot afegir a la massa una mica de plàtan, canyella.


Comparteix aquesta publicació: