Boníssimes receptes d’aquests dies de confinament que ens esteu fent arribar. Anima’t a compartir les teves !
En Jordi Matavacas ens envia una recepta de sardines amb escabetx, us animeu?
Sardines en escabetx

Ingredients
– Oli d’oliva suau o de Girasol 250 ml
– Vinagre de vi blanc 200 ml
– Grans d’all (4 o 5 sense pelar)
– Farigola (3 o 4 branquetes)
– Llorer (3 fulles)
– Sardines (1⁄2 kilo aproximadament)
– Pebre vermell dolç (2 cullerades soperes)
– Farina
– Oli de Girasol per fregir les sardines
Preparació
– Netegem les sardines
– Posem una paella amb l’oli de Girasol al foc
– Enfarinem les sardines i les fregim amb l’oli que ja tenim calent
– Un cop fregides, les posem en un recipient que aguanti l’escalfor
– En un altra paella hi posem els alls, la farigola, el pebre vermell, les fulles de llorer, les proporcions d’oli i vinagre a dalt especificades i remenem fins que arrenqui a bullir. Seguidament, es treu del foc i es tira sobre les sardines
– Les deixem unes 48 hores perquè es confitin i ja ho tenim llest.
NOTA: LES SARDINES HAN DE QUEDAR COBERTES PER L’ESCABETX
Avui la Maria ens presenta l’amanida de pasta de colors tal i com la fa a casa seva. Us animeu a provar-la?
Amanida de pasta de colors

Ingredients
- Enciam
- Enciam de fulla de roure vermell
- Pinya tallada a daus
- Barretes de cranc
- Gambes cuites o bé tonyina
- Pasta de colors
- Salsa rosa (es pot fer amb maionesa i una mica de quètxup o salsa de tomàquet)
- Elaboració:
Fem bullir la pasta. Paral·lelament, rentem i tallem els enciams i els posem en un bol. Tallem la pinya a daus (pot ser natural o en almívar) i les barretes de cranc. Hi barregem les gambes o la tonyina i ho posem al mateix bol. Quan la pasta ha bullit, l’escorrem i la posem al mateix bol (millor si està freda). Agafem la salsa rosa i la barregem al bol o bé cadascú es posa la quantitat que vol. Bon profit!!
La Maria us porta la recepta del seu gaspatxo. També us deixa unes imatges dels passos i n’hi ha afegit algunes d’amanides variades d’estiu: amb síndria, amb taronja,…mireu si descobriu els ingredients que porten 😉 !!
Gaspatxo de la Maria

Ingredients
- 10 TOMÀQUETS
- 1⁄4 DE CEBA
- 1⁄4 DE PEBROT VERMELL
- 1⁄4 DE PEBROT VERD
- 1⁄2 ALL
- 1⁄2 COGOMBRE
- 50 ml D’OLI D’OLIVA
- 1 PESSIC DE SAL
- 1 CULLERA (tamany de cafè amb llet) DE VINAGRE
- 1 LLESCA DE PA
Elaboració
- Es renten i es pelen els tomàquets
- Es renta la resta de la verdura
- Es talla tot a daus per poder-ho triturar millor. S’hi afegeix l’all, l’oli, el pa i el vinagre. Ho poseu en un bol o recipient per triturar. Una vegada triturat, es pot passar pel colador xinès perquè quedi ben fi. Es deixa refredar a la nevera almenys mitja hora i ja es pot servir com una sopa freda.
Amanides de fruita d’estiu, Maria.
Un amanida de maduixes i taronja i una amanida de síndria
Salmó amb estofat de patata i pèsols
Recepta d’en Xevi

Ingredients:
- Salmó
- Taronja
- Sal
- Pebre
- Patates
- Ametlles
- Fils de safrà
- Pa
- All
- Oli
Preparació:
- Exprimir les taronges. La quantitat dependrà de la quantitat de salmó.
- Posar el salmó amb sal i pebre. Tot seguit, es tira per sobre el suc de taronja i es deixa reposar 2 hores a la nevera.
- Fregir el pa i els alls.
- Agafem un morter i xafem el pa, alls, els fils de safrà i les ametlles.
- Bullir les patates i els pèsols. Quan falti un parell de minuts per acabar, s’hi afegeix la picada.
- Coure el salmó en una paella.
Amanida de pasta
Recepta d’en Josep

En Josep va escollir alguns dels ingredients que van sorgir a partir d’un joc que es va realitzar en una activitat online del Club Social Estivill Camps. Doncs, mireu, a partir d’aquests ingredients li va sortir una bona amanida de pasta. Quina bona pinta!!!
Braç de gitano de melmelada
Rafi

Ingredients:
5 ous
1 got de sucre
1 got de farina
1/2 got d’oli
1 sobre llevadora
Forn a 180 graus
Temps: 10 minuts
Enrotllar en calent, un cop surti del forn. Omplir amb nata/xocolata/crema o melmelada.
Tortitas de Civada (Avena)
Conchi

Ingredients:
– 2 ous
– 200 grams de flocs de civada o farina de civada
– 200 ml de llet de civada
– una mica de vainilla ensucrada
– un polsim de sal
– una culleradeta de llevat en pols
Passos:
1. En un bol, posem els ous, la farina i la llet. Ho posem a batre amb la batedora.
2. Afegim un polsim de sal, la vainilla i el llevat. Ho tornem a batre un parell de minuts.
3. Preparem una paella antiadherent a foc mig. Agafem un paper de cuina amb una mica d’oli i la passem per la paella de manera que quedi untada.
4. Amb un cullerot, tirem una mica de massa a la paella. Quan la massa fa bombolles, li donem la volta a la tortita. Aquesta operació s’ha de repetir fins acabar tota la massa preparada.
Opcional:
També, es pot afegir a la massa una mica de plàtan, canyella.
20 de juliol de 2020 at 23:09
En Aquesta recepta de gaspatxo posarem 1 litre d’aigua em vaig descuidar de posar-lo
27 de maig de 2020 at 18:33
Un èxit les tortites de civada !