Boníssimes receptes d’aquests dies de confinament que ens esteu fent arribar. Anima’t a compartir les teves !


Braç de gitano de melmelada
Rafi

Ingredients:
5 ous
1 got de sucre
1 got de farina
1/2 got d’oli
1 sobre llevadora

Forn a 180 graus
Temps: 10 minuts

Enrotllar en calent, un cop surti del forn. Omplir amb nata/xocolata/crema o melmelada.


Tortitas de Civada (Avena)
Conchi

Ingredients:
– 2 ous
– 200 grams de flocs de civada o farina de civada
– 200 ml de llet de civada
– una mica de vainilla ensucrada
– un polsim de sal
– una culleradeta de llevat en pols
Passos:
1. En un bol, posem els ous, la farina i la llet. Ho posem a batre amb la batedora.
2. Afegim un polsim de sal, la vainilla i el llevat. Ho tornem a batre un parell de minuts.
3. Preparem una paella antiadherent a foc mig. Agafem un paper de cuina amb una mica d’oli i la passem per la paella de manera que quedi untada.
4. Amb un cullerot, tirem una mica de massa a la paella. Quan la massa fa bombolles, li donem la volta a la tortita. Aquesta operació s’ha de repetir fins acabar tota la massa preparada.

Opcional:
També, es pot afegir a la massa una mica de plàtan, canyella.