Ingredients (4 persones):

  • 1kg carbassó i albergínia
  • 100g soja texturitzada
  • 5 tomàquets madurs
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • 2 grans d’all
  • Formatge rallat
  • Llorer
  • Sal i pebre
  • Oli d’oliva

Elaboració:

  1. Remullar la soja uns 15 minuts amb aigua.
  2. Preparar les verdures: pelar  i picar els alls, la pastanaga i la ceba. Pelar els tomàquets.
  3. En una paella afegir oli d’oliva, sofregir la ceba i la pastanaga. Passat 10 minuts afegir l’all, la soja, el tomàquet i la fulla de llorer. Cuinar-ho fins que l’aigua del tomàquet s’hagi evaporat.
  4. Treure les dues puntes del carbassó i albergínia i tallar-los a làmines. Ens podem ajudar de la mandolina. Daurar lleugerament les làmines en una paella amb oli d’oliva.
  5. Muntar la lasanya, alternant capes de carbassó amb sofregit. Afegir formatge rallat a la part superior i gratinar uns minuts al forn.