4 recursos per millorar la gestió de les emocions

Pensar abans de parlar

Quan estem davant un estat d’ira i irritabilitat , sentim les ganes de dir paraules i realitzar accions que poden fer mal a altres persones. Prioritzar el pensament a l’acció pot evitar que es generi una situació incomoda així com també permet que disminueixi la intensitat del malestar.
Reflexionar sobre què ens ha provocat el malestar ens ajudarà a comprendre la situació d’una manera més global i adquirir una nova vivència que ens servirà per futures ocasions.

Tècniques de relaxació

Les emocions posseeixen un relació inqüestionable amb el nostre cos, moltes vegades expressem a traves del cos quelcom que ens passa a nivell emocional. Davant això, les tècniques que aconsegueixen una relaxació corporal, ens ajudaran a controlar millor les nostres emocions. Practica la respiració diafragmàtica, mindfulness, meditació,.. de forma habitual, ja que en moments on les emocions es poden descontrolar, l’ús d’aquestes tècniques t’ajudaran a reconduir la situació.

Realitzar exercici físic

La ira i la irritabilitat es senten en el cos. Es habitual que quan estem enfadats sentim tensió muscular, la realització d’activitat física ens dona la possibilitat de descarregar aquestes tensions. Per tant, quan valorem estem sentin aquestes emocions, podem prendre 5 minuts per caminar, ser conscients de la respiració i deixar que el malestar es dissipi per ell mateix.

Canviar l’enfoc sobre la situació

Quan ens sentim enrabiats, solem veure la part negativa de les situacions, ja que la ira i la irritabilitat acaparen tot el ventall de respostes. En aquest sentit, una alternativa per controlar aquestes emocions consta en modificar l’enfoc que tenim sobre aquella situació. Valorar les conseqüències, ser empàtics, treure importància, posar humor…tot això ens ajudarà a disminuir les emocions que hem parlat.