INGREDIENTS PER A 5 PERSONES

Fideus grossos del número 9 500g

Costella de porc 400g

Tomàquets madurs 5

Ceba 1

Pebrot vermell 1

Pèsols 150g

Alls 2 grans

Brou de carn o aigua 1,5L

Per la picada:

1 grapat d’ametlles

Brins de safrà

Ramet de julivert

sal

ELABORACIÓ

Incorporem oli en una cassola i es fa sofregir la costella de porc tallada a daus grossos. Quan siguin mig rossos hi afegiu la ceba i el pebrot tallat ben fins, un cop ros hi incorporeu els tomàquets pelats i tallats fins, i l’all picat. Ho deixeu sofregir a foc baix, mullant-ho de tant en tant amb un cullerot d’aigua o brou calent. Un cop fet el sofregit incorporeu tot el brou o aigua, hi tireu els pèsols. Quan trenqui el bull hi afegiu els fideus, veure el temps de cocció que indica el fabricant. A mitja cocció hi incorporeu la picada preparada en un morter. Per fer la picada anem afegint al morter els ingredients amb aquest ordre: safrà, julivert, alls i ametlles, i deixatada amb una mica d’aigua. Ho deixem coure lentament i corregim de sal.