FAVES AMB TAVELLA
INGREDIENTS 4 PERSONES
Faves tendres 600g
Alls tendres 1 manat
Oli d’oliva
Sal i pebre
ELABORACIÓ
- Rentem les faves amb aigua per eliminar les restes de terra. Tallem les dues puntes i les anem tallant a mida mossegada.
- Netegem els alls tendres i el tallem.
- En una olla bullim les faves amb un polsim de sal. Passats uns vint minuts comprovem si estan cuites i les escorrem.
- En una paella amb un raig d’oli d’oliva saltem els alls i les faves ja cuites fins que s’enrosseixin.
MANDONGUILLES A LA JARDINERA
INGREDIENTS 4 PERSONES
Carn picada de porc 400g
Ou 1
Alls tendres 4
Julivert 1 ramet
Pa ratllat 3-4 cullerades soperes
Farina de blat 2 cullerades soperes
Tomàquet madur 4
Pastanaga 2
Pèsols 100g
Ceba 1
Oli d’oliva
Sal i pebre
ELABORACIÓ
- En un bol barregem la carn picada, amb l’ou, els alls tendres nets i picats ben fins i el julivert picat. Condimentem amb pebre i sal. Anem afegint pa ratllat fins a obtenir una massa amb suficient consistència.
- Anem agafant porcions de massa i li donem forma de mandonguilla. L’enfarinem amb la farina de blat.
- Fregim les mandonguilles en una paella amb oli d’oliva. Un cop cuites les reservem.
- Preparem les verdures: pelem i piquem la ceba ben fina, pelem i tallem la pastanaga a daus i ratllem els tomàquets.
- En una cassola sofregim la ceba a foc baix, quan estigui ben tova afegim la pastanaga i deixem cuinar 10 minuts més. Afegim el tomàquet ratllat i deixem concentrar. Condimentem amb sal, pebre negre i vermell.
- Afegim 2 gots d’aigua, incorporem els pèsols i les mandonguilles ja fregides. Deixem cuinar 10 minuts més.
Deixa un comentari