FAVES AMB TAVELLA

INGREDIENTS 4 PERSONES

Faves tendres 600g

Alls tendres 1 manat

Oli d’oliva

Sal i pebre

ELABORACIÓ

  1. Rentem les faves amb aigua per eliminar les restes de terra. Tallem les dues puntes i les anem tallant a mida mossegada.
  2. Netegem els alls tendres i el tallem.
  3. En una olla bullim les faves amb un polsim de sal. Passats uns vint minuts comprovem si estan cuites i les escorrem.
  4. En una paella amb un raig d’oli d’oliva saltem els alls i les faves ja cuites fins que s’enrosseixin.

MANDONGUILLES A LA JARDINERA

INGREDIENTS 4 PERSONES

Carn picada de porc 400g

Ou 1

Alls tendres 4

Julivert 1 ramet

Pa ratllat 3-4 cullerades soperes

Farina de blat 2 cullerades soperes

Tomàquet madur 4

Pastanaga 2

Pèsols 100g

Ceba 1

Oli d’oliva

Sal i pebre

ELABORACIÓ

  1. En un bol barregem la carn picada, amb l’ou, els alls tendres nets i picats ben fins i el julivert picat. Condimentem amb pebre i sal. Anem afegint pa ratllat fins a obtenir una massa amb suficient consistència.
  2. Anem agafant porcions de massa i li donem forma de mandonguilla. L’enfarinem amb la farina de blat.
  3. Fregim les mandonguilles en una paella amb oli d’oliva. Un cop cuites les reservem.
  4. Preparem les verdures: pelem i piquem la ceba ben fina, pelem i tallem la pastanaga a daus i ratllem els tomàquets.
  5. En una cassola sofregim la ceba a foc baix, quan estigui ben tova afegim la pastanaga i deixem cuinar 10 minuts més. Afegim el tomàquet ratllat i deixem concentrar. Condimentem amb sal, pebre negre i vermell.
  6. Afegim 2 gots d’aigua, incorporem els pèsols i les mandonguilles ja fregides. Deixem cuinar 10 minuts més.