FAVES A LA CATALANA

INGREDIENTS PER A 5 PERSONES

Faves sense tavella 1kg
Cansalada virada 200g
Botifarra negra 200g
Ceba 2
Tomàquet madur 4
Alls 3 grans o alls tendres
Llorer 1 fulla
Farigola 1 ramet
Menta 1 ramet
Sal
Pebre negre

ELABORACIÓ

Rossegeu la cansalada tallada a trossos en una cassola amb oli d’oliva, salpebrem. Afegiu-hi els alls i les cebes tallades fines, fent que es sofregeixin. Incorporar el manat d’herbes lligat (fulla de llorer, farigola i menta). Un cop sofregits l’all i la ceba, afegiu-hi els tomàquets pelats i picats ben fins. Tireu-hi les faves, tapem i deixem cuinar 8 minuts. Afegiu la botifarra negra, tapeu-ho i deixeu-ho coure a foc lent. Vigileu la botifarra negra per retirar-la un cop sigui cuita. En els últims moment retireu el manat d’herbes i afegiu el pebre i la sal.

CREMA CATALANA

INGREDIENTS PER A 6 PERSONES

Llet de vaca sencera 1 litre
Sucre 100g
Farina de blat de moro (maizena) 30g
Ous 6 rovells
Branca de canyella 1
Pela de llimona 1
Branca de vainilla 1

ELABORACIÓ

Deixatem els rovells d’ou i el sucre, i la maizena amb una tasseta de llet freda. En un cassó posem a bullir la llet amb la branca de canyella, vainilla i la pell de mitja llimona. En una olla barregem tots els ingredients i ho portem al foc, sense deixar de remenar, esperem que arranqui el bull. Remenem contínuament fins que espesseixi. Emplatem en recipients individuals, afegim sucre i el cremem, si no disposem d’un cremador ho podem fer al forn amb l’opció de gratinar a 220ºC.