Estudiant de Teràpia Ocupacional (EUIT-UAB)

Quina es la teva professió ?
Estudiant de teràpia ocupacional.

Perquè has triat estudiar aquesta professió? I per què?
Tenia clar que volia una professió en la que treballes ajudant a qui més ho necessités. Vaig estar mirant quines carreres hi havia i va ser veure aquesta i complia tots els requisits que jo volia.

Si tinguessis alguna persona coneguda amb problemes mentals o d’addicions que faries?
Doncs depèn de la persona si volgués ajudar o no.
L’ ajudaria a buscar serveis i recursos que anessin adreçats a les seves necessitats.
I si fos el cas que fos proper, miraria de quina forma a través de la meva professió podria ajudar-lo amb tot allò que estigues al meu abast .

Has pensat mai a canviar de carrera? Per què ? Que faries ?
No, considero que aquesta carrera m’omple com a persona . Al llarg de les pràctiques he pogut veure i comprovar com realment s’ajuda i s’acompanya a la persona des de teràpia ocupacional i surts molt satisfet. I mes quan veus que els objectius plantejats s’estan complint i ajuden realment a la persona.

A que dediques el teu temps lliure? Quins hobbies tens ?
Els cavalls , hoquei i quedar amb les amigues.

Amb quin col·lectiu de persones t’agradaria treballar? Per què?
Actualment no ho tinc clar. El mon de la geriatria es un dels àmbits que més em crida l’atenció , però tot i així estic explorant en altres camps i vull acabar de fer totes les pràctiques per poder decidir.

Creus que pots millorar la situació mental dels pacients ? De quina manera?
Si, cal tenir en compte les necessitats o problemes ocupacionals de la persona i a partir d’aquí valorar què és primordial per a la persona i l’entorn a treballar.

Es dura la carrera? Per què?
Si, requereix moltes hores de estudi implicació diària i molts nervis. Perquè he vist que has de ser constant perquè hi ha treballs i exàmens . Des de la universitat t’exigeixen i volen que mantinguis un ritme constant. Per això és necessari implicar-hi moltes hores al llarg de la setmana, per a no quedar-te enrere amb els treballs i exàmens.

Què en penses de de treballar en un consultori de seguretat social i fer visites de 20 minuts? Creus que així pots ajudar algú ?
No, considero que s’haurien de destinar més diners a la sanitat i incrementar el nombre de professionals, per tal de poder donar una millor atenció a les persones.

La feina t’afecta personalment? Per què?
De moment per sort no, crec que estic aprenent a diferenciar que és la “feina” amb el que és la meva vida, en aquest cas fora de les pràctiques . Òbviament hi ha casos que t’afecten més i a fora pots pensar-hi, però intento no emportar-m’ho a casa i desconnectar.

Has provat amb mai alguna substancia ? si no, has tingut mai el pensament de provar-ho algun cop i perquè?
No , el meu ambient és molt sa i tinc una bona base familiar.

Kafú , Tangi , Nageli.