CREMA DE PÈSOLS

Ingredients (4 racions):

  • 500g pèsols
  • 2 patates mitjanes
  • 2 porros
  • 1 pastanaga
  • Sal i pebre
  • Oli d’oliva

Elaboració:

  1. Preparem les verdures: netegem els porros i els tallem a daus, pelem i tallem les pastanagues i patates.
  2. En una cassola afegim un raig d’oli, sofregim el porro. Quan estigui tou afegim la patata i la pastanaga. Salpebre,.
  3. Escalfem aigua en una olla.
  4. Quan les verdures estan ben sofregides afegim els pèsols i ho deixem cuinar tot junt uns minuts.
  5. Seguidament incorporem l’aigua ja calenta, fins a cobrir les verdures, i ho deixem cuinar 10 minuts. Si és necessari afegim més aigua.
  6. Passat el temps ho retirem del foc. Ho triturem amb la batedora elèctrica. Si és necessari podem incorporar més líquid. Passem la crema per un colador per deixar una crema més fina.
  7. Provem i corregim de sal si fa falta.

OUS FARCITS

Ingredients (4 racions):

  • 10 ous
  • 1 ceba
  • 2 pastanagues
  • 2 alls
  • 1 pebrot vermell
  • 4 tomàquets madurs
  • 200g carn picada de porc i vedella
  • Sal i pebre
  • Oli d’oliva

Elaboració:

  1. Omplim una olla amb aigua freda, afegim un pessic de sal. Incorporem els ous amb l’aigua freda. Quan l’aigua comenci a bullir comptem 10 minuts. Passat el temps ja podem escórrer l’aigua i reservar els ous fins que es refredin.
  2. Preparem les verdures: pelem la ceba i la tallem ben fina, pelem i piquem els alls, rentem el tomàquet i els ratllem, pelem i tallem la pastanaga a daus petits i finalment rentem i tallem el pebrot a daus petits també.
  3. En una paella afegim un raig d’oli, quan estigui calent incorporem la ceba i la cuinem a foc baix. Quan estigui transparent incorporem els alls, la pastanaga i els pebrots. Ho anem remenant perquè no s’enganxi. Salpebrem.
  4. Quan les verdures estiguin toves incorporem la carn picada. Quan estigui daurada afegim el tomàquet ratllat fins que redueixi. Si és necessari corregim de sal i pebre.
  5. Pelem els ous, els tallem per la meitat i buidem el rovell, amb cura que la clara no es trenqui. Afegim els rovells en el sofregit i ho integrem tot junt.
  6. Farcim els ous amb el sofregit.