CREMA DE CARBASSA

INGREDIENTS PER A 6 PERSONES

Carbassa (1,5kg aproximats)

Patata 1 gran

Porro 3

Sal

Pebre negre

Aigua

Oli d’oliva

ELABORACIÓ

  1. Preparem la carbassa, la tallem per la meitat, retirem les llavors, la pelem i tallem a daus. Rentem bé els porros per eliminar les restes de terra. Els tallem petits. Pelem i tallem la patata a daus.
  2. En una olla sofregim els porros amb oli d’oliva, a foc baix i vigilant que no es cremin. Passada una estona, i quan veiem que estan tous incorporem la carbassa i la patata. Ho deixem cuinar uns minuts i cobrim amb aigua calenta. Tapem i quan arrenqui a bullir deixem cuinar uns 20-30 minuts, o fins que puguem aixafar les verdures amb una forquilla.
  3. Quan estiguin ben cuites, salpebrem. Retirem del foc i amb l’ajuda d’una batedora elèctrica i triturem.

TRUITA DE BACALLÀ

INGREDIENTS PER A 6 PERSONES

Ous 10

Filet de bacallà 3

All

Julivert

Oli d’oliva

Sal 

ELABORACIÓ

  1. Retem el julivert. Pelem i piquem tres grans d’all i unes branques de julivert. Reservem.
  2. Retirem la pell al filet de bacallà, anem esmicolant la peça amb els dits retirant totes les espines.
  3. En una paella afegim un raig d’oli i cuinem uns minuts el bacallà esmicolat, fins que redueixi l’aigua. Incorporem l’all i julivert i ho saltegem dos minuts.
  4. En un bol deixatem els ous, afegim un pessic de sal.
  5. Incorporem el bacallà ja cuit en el bol amb els ous batuts. Ho integrem bé i ja podem fer la truita.