CASSOLETES FARCIDES DE FRUITA
INGREDIENTS PER A 6 PERSONES
Per la massa:
- Mantega 115 grams
- Sucre 100 grams
- Ou 1
- Sal 1 cullerada de postres
- Farina de blat 260g
Per la crema pastissera:
- Mig litre de llet
- Ous 4
- Sucre 125 grams
- Midó de blat de moro (maicena) 50 grams
- Llimona 1
- Beina de vainilla 1
Fruites al gust: kiwi, maduixa, plàtan i fruits del bosc
ELABORACIÓ
- En un bol afegim la mantega tallada a daus, la barregem fins a obtenir una textura crema.
- Incorporem el sucre i continuem barrejant fins a integrar-ho tot. A continuació afegim un ou i una cullerada de sal, barregem de nou amb les barnilles. Incorporem la farina, l’integrem amb l’espàtula fins que ens quedi una massa homogènia.
- Col·loquem la massa en paper de film i compactem bé la massa. Cobrim el motlle que utilitzarem amb la massa, fins que ens quedi una capa fina i regular. Portem la massa 15 minuts al congelador.
- Preescalfem el forn a 200 graus.
- Un cop retirem la massa del congelador, punxem la base del motlle amb una forquilla. Portem la massa al forn durant cinc minuts. Passat el temps baixem la temperatura a 180ºC i deixem cuinar 15-20 minuts més fins que la massa quedi daurada.
- Preparem la crema pastissera: Prepararem la llet aromatitzada amb vainilla i llimona per donar-li sabor. Fem un tall a la beina de vainilla i eliminem les llavors de l´interior. Passem una aigua a la llimona, rentant-la bé i pelem la pell evitant treure la part blanca perquè amarga.
- Del mig litre de llet reservem 150 mil·lilitres en una tassa a part.
- En una cassola posem la llet restant amb la beina de vainilla i la pell de llimona, ho posem a escalfar fins que estigui a punt de bullir. És important treure la cassola del foc abans que bulli. Ho deixem infusionar.
- Mentre la llet agafa el gust afegim la maicena a la tassa de llet de 150 ml que hem reservat anteriorment. Remenem bé evitant la formació de grumolls.
- Trenquem els ous i ens quedem amb els rovells. Els posem en una nova cassola, incorporem 125 grams de sucre i remenem bé. Agreguem els 150 ml de llet amb la maicena dins de la cassola i remenem. Afegim la llet dins de la cassola. És important colar-la per treure les restes de pell de llimona i de vainilla.
- Posem el foc a mitja potència, remenem tota la barreja sense pressa, però sense parar, fins que quedi espassa.
- Un cop preparada la cobrim amb paper film i la deixem a la nevera que refredi.
- Tallem la fruita que vulguem utilitzar.
- Quan la massa estigui cuita, cobrim amb la crema pastissera i a la part superior decorem amb la fruita que hem preparat.
GALETES DE XOCOLATA
INGREDIENTS PER A 6 PERSONES
Xocolata negra 150g
Sucre morè 100g
Mantega 100g
Ou 1
Farina 180g
Llevat 1 cullerada de postres
Sal 1 pessic
Sucre avainillat 1 pessic
ELABORACIÓ
- En un bol, barregem la mantega pomada amb el sucre utilitzant una batedora elèctrica o manual.
- Un cop tenim el sucre i la mantega en una massa hi afegim l’ou i continuem barrejant.
- Hi posem la farina amb una espàtula i l’anem barrejant fins que quedi una massa homogènia.
- Hi afegim la vainilla i el llevat i remenem fins que tot quedi uniforme.
- Tallem la xocolata en trossos petits i l’aboquem al bol amb tota la barreja i continuem barrejant-ho tot.
- Agafem una cullera i anem fent boles i les posem en una safata de forn amb un paper de forn.
- Preescalfem el forn a 180º amb l’escalfor de dalt i baix i, si volem, amb l’aire.
- Les posem una estona al forn, fins que veiem si estan cuites. Quan les traiem les hem de deixar refredar.
Deixa un comentari