CASSOLETES FARCIDES DE FRUITA

INGREDIENTS PER A 6 PERSONES

Per la massa:

  • Mantega 115 grams
  • Sucre 100 grams
  • Ou 1
  • Sal 1 cullerada de postres
  • Farina de blat 260g

Per la crema pastissera:

  • Mig litre de llet
  • Ous 4
  • Sucre 125 grams
  • Midó de blat de moro (maicena) 50 grams
  • Llimona 1
  • Beina de vainilla 1

Fruites al gust: kiwi, maduixa, plàtan i fruits del bosc

ELABORACIÓ

  1. En un bol afegim la mantega tallada a daus, la barregem fins a obtenir una textura crema.
  2. Incorporem el sucre i continuem barrejant fins a integrar-ho tot. A continuació afegim un ou i una cullerada de sal, barregem de nou amb les barnilles. Incorporem la farina, l’integrem amb l’espàtula fins que ens quedi una massa homogènia.
  3. Col·loquem la massa en paper de film i compactem bé la massa. Cobrim el motlle que utilitzarem amb la massa, fins que ens quedi una capa fina i regular. Portem la massa 15 minuts al congelador.
  4. Preescalfem el forn a 200 graus.
  5. Un cop retirem la massa del congelador, punxem la base del motlle amb una forquilla. Portem la massa al forn durant cinc minuts. Passat el temps baixem la temperatura a 180ºC i deixem cuinar 15-20 minuts més fins que la massa quedi daurada.
  1. Preparem la crema pastissera: Prepararem la llet aromatitzada amb vainilla i llimona per donar-li sabor. Fem un tall a la beina de vainilla i eliminem les llavors de l´interior. Passem una aigua a la llimona, rentant-la bé i pelem la pell evitant treure la part blanca perquè amarga.
  2. Del mig litre de llet reservem 150 mil·lilitres en una tassa a part.
  3. En una cassola posem la llet restant amb la beina de vainilla i la pell de llimona, ho posem a escalfar fins que estigui a punt de bullir. És important treure la cassola del foc abans que bulli. Ho deixem infusionar. 
  4. Mentre la llet agafa el gust afegim la maicena a la tassa de llet de 150 ml que hem reservat anteriorment. Remenem bé evitant la formació de grumolls.
  5. Trenquem els ous i ens quedem amb els rovells. Els posem en una nova cassola, incorporem 125 grams de sucre i remenem bé. Agreguem els 150 ml de llet amb la maicena dins de la cassola i remenem. Afegim la llet dins de la cassola. És important colar-la per treure les restes de pell de llimona i de vainilla.
  6. Posem el foc a mitja potència, remenem tota la barreja sense pressa, però sense parar, fins que quedi espassa.
  7. Un cop preparada la cobrim amb paper film i la deixem a la nevera que refredi.
  8. Tallem la fruita que vulguem utilitzar.
  9. Quan la massa estigui cuita, cobrim amb la crema pastissera i a la part superior decorem amb la fruita que hem preparat.

GALETES DE XOCOLATA

INGREDIENTS PER A 6 PERSONES

Xocolata negra 150g

Sucre morè 100g

Mantega 100g

Ou 1

Farina 180g

Llevat 1 cullerada de postres

Sal 1 pessic

Sucre avainillat 1 pessic

ELABORACIÓ

  1. En un bol, barregem la mantega pomada amb el sucre utilitzant una batedora elèctrica o manual.
  2. Un cop tenim el sucre i la mantega en una massa hi afegim l’ou i continuem barrejant.
  3. Hi posem la farina amb una espàtula i l’anem barrejant fins que quedi una massa homogènia.
  4. Hi afegim la vainilla i el llevat i remenem fins que tot quedi uniforme.
  5. Tallem la xocolata en trossos petits i l’aboquem al bol amb tota la barreja i continuem barrejant-ho tot.
  6. Agafem una cullera i anem fent boles i les posem en una safata de forn amb un paper de forn.
  7. Preescalfem el forn a 180º amb l’escalfor de dalt i baix i, si volem, amb l’aire.
  8. Les posem una estona al forn, fins que veiem si estan cuites. Quan les traiem les hem de deixar refredar.