Consumir fruites i verdures de temporada aporta nombrosos beneficis, no únicament per la salut, sinó també pel medi ambient i l’economia local. Quan optem per productes de temporada, ens assegurem que l’aliment ha crescut al seu ritme, fet que els permet conservar al màxim les propietats organolèptiques -color, gust, aroma i textura-.
Els imprescindibles dels mesos de la tardor:
– Verdures i hortalisses: carbassa, col, coliflor, bròquil, cols de Brussel·les, porro, nap, api, pastanaga, escarola, endívia, espinacs, bledes, remolatxa, carxofa, bolets i moniatos.
– Fruites: mandarina, taronja, poma, pera, magrana, raïm, caqui, codony, castanya.
Algunes idees per a les carmanyoles de tardor:
– Cigrons amb carbassa i espinacs
– Crema de carbassa i moniato amb curri i ou dur
– Amanida de moniato, espinacs i magrana amb hamburguesa de llenties
– Arròs integral amb saltat de verdures (pastanaga, bròquil, bolets i carxofes) amb avellanes i panses
Teniu alguna combinació de temporada que us agradi?
Deixa un comentari