Ingredients (4 unitats):

  • 3 moniatos
  • 1 ceba de figueres
  • 2 grans d’all
  • Pasta de tomàquet concentrat
  • Oli d’oliva
  • Espècies: pebre vermell, comí, orenga, sal i pebre negre
  • 250g formatge de cabra
  • 500ml nata
  • 2 grans d’all
  • Pebre negre

Elaboració:

  1. Pre-escalfar el forn a 180ºC.
  2. Pelar i tallar el moniato a daus iguals.
  3. En un bol afegir els daus de moniato, dues cullerades soperes d’oli d’oliva i les espècies al gust. Barrejar bé perquè s’integrin tots els ingredients.
  4. Col·locar el moniato en una safata de forn coberta de paper de forn. Fornejar uns 30 minuts, fins que el moniato quedi tou.
  5. Preparar la salsa de tomàquet: pelar i picar la ceba i l’all ben fins. Afegir un raig d’oli d’oliva en una paella, sofregir la ceba i l’all a foc baix. Afegir la pasta de tomàquet, pebre vermell, pebre negre i mig vas d’aigua. Deixar-ho cuinar a foc baix.
  6. Preparar la salsa de formatge: pelar els alls i aixafar-los en el morter. Tallar el formatge de cabra a daus. Posar la nata en un cassó i escalfar-la a foc baix, sense que arribi a bullir. Incorporar l’all aixafat, barrejar-ho amb una cullera de fusta. Afegir el formatge de cabra, anar removent perquè es desfaci. Quan agafi una consistència cremosa afegir el pebre i la sal.