AMANIDA D’ARRÒS AMB VINAGRETA DE MEL
Ingredients (3 racions)
- 150g arròs salvatge
- Tomàquet cirerol
- Formatge fresc
- Olives
- Brots verds
- Salmó fumat 100g
- Pastanaga
- Cogombre
- ½ pinya
- Mel
- Suc de llimona
- Oli d’oliva
- Sal i pebre negre
Elaboració:
- Afegim aigua en una olla, quan arrenqui a bullir incorporem l’arròs i un pessic de sal. Ho deixem cuinar el temps indicat en l’envàs, per aquest arròs salvatge són 40 minuts.
- Rentem els tomàquets. Pelem el cogombre i la pastanaga. Tallem els tomàquets per la meitat, tallem el cogombre a daus petits i la pastanaga a làmines fines, ens podem ajudar del pelador.
- Rentem els brots verds per eliminar restes de terra.
- Pelem la pinya i la tallem a daus petits.
- En un bol incorporem els tomàquets, els brots, la pastanaga, cogombre i pinya. Hi afegim el formatge fresc tallat a daus, el salmó fumat i les olives.
- Quan l’arròs estigui cuit l’escorrem i l’incorporem.
- Preparem la vinagreta, en un bol incorporem una cullerada sopera de mel, un raig de suc de llimona, un pessic de sal, un polsim de pebre negre i oli d’oliva. Ho barregem tot junt fins emulsionar l’oli. Amanim les verdures.
BACALLÀ AMB SAMFAINA
Ingredients (3 racions):
- 1 ceba
- 1 albergínia
- 1 pebrot vermell
- 2 grans d’all
- 5 tomàquets madurs
- 600g filet de bacallà (congelat)
- Sal i pebre negre
- Oli d’oliva
Elaboració:
- Posar els filets de bacallà en un plat i descongelar-los al microones. Fer-ho a potència baixa.
- Rentar l’albergínia i el pebrot. Pelar la ceba i l’all. Tallar totes les verdures a daus petits i picar l’all. Ratllar els tomàquets.
- Posar l’albergínia en un bol amb sal per treure l’amargantor i l’excés d’aigua. Deixar-ho uns 15 minuts. Passat el temps rentar-la amb abundant aigua per eliminar la sal.
- Afegir en una cassola un raig d’oli d’oliva, quan estigui calent incorporar l’all, la ceba i el pebrot. Deixar-ho sofregit a foc lent durant 10 minuts. Passat el temps posem l’albergínia i deixar-ho 15-20 minuts més. A continuació afegir-hi el tomàquet. Salpebrar.
- Enfarinar els filets de bacallà i fregir-los en una paella.
- Afegir el bacallà a la cassola juntament amb 2 gots d’aigua calenta. Tapar-ho i deixar cuinar durant 15-20 minuts a foc lent per evitar que se’ns cremi. Procurar de no remenar-ho perquè no es desfaci el bacallà.
POMA AL FORN
Ingredients (3 racions):
- 3 pomes Golden
- 1 llimona
- Branca de canyella
- Canyella en pols
- aigua
Elaboració:
- Pre-escalfem el forn a 180ºC.
- Traiem la part superior de la poma i retirem el cor. Col·loquem les pomes en una safata de forn.
- Pelem la llimona, i n’extraiem el suc.
- Incorporem la pell de la llimona a la safata, n’afegim un retall petit dins la poma.
- Incorporem dins la poma un raig de suc de llimona i un polsim de canyella en pols. Tapem.
- Incorporem a la safata mig got d’aigua, la branca de canyella i el suc de llimona.
- Ho deixem cuinar al forn fins que estiguin ben toves.






Deixa un comentari