AMANIDA D’ARRÒS AMB VINAGRETA DE MEL

Ingredients (3 racions)

  • 150g arròs salvatge
  • Tomàquet cirerol
  • Formatge fresc
  • Olives
  • Brots verds
  • Salmó fumat 100g
  • Pastanaga
  • Cogombre
  • ½ pinya
  • Mel
  • Suc de llimona
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre negre

Elaboració:

  1. Afegim aigua en una olla, quan arrenqui a bullir incorporem l’arròs i un pessic de sal. Ho deixem cuinar el temps indicat en l’envàs, per aquest arròs salvatge són 40 minuts.
  2. Rentem els tomàquets. Pelem el cogombre i la pastanaga. Tallem els tomàquets per la meitat, tallem el cogombre a daus petits i la pastanaga a làmines fines, ens podem ajudar del pelador.
  3. Rentem els brots verds per eliminar restes de terra.
  4. Pelem la pinya i la tallem a daus petits.
  5. En un bol incorporem els tomàquets, els brots, la pastanaga, cogombre i pinya. Hi afegim el formatge fresc tallat a daus, el salmó fumat i les olives.
  6. Quan l’arròs estigui cuit l’escorrem i l’incorporem.
  7. Preparem la vinagreta, en un bol incorporem una cullerada sopera de mel, un raig de suc de llimona, un pessic de sal, un polsim de pebre negre i oli d’oliva. Ho barregem tot junt fins emulsionar l’oli. Amanim les verdures.

BACALLÀ AMB SAMFAINA

Ingredients (3 racions):

  • 1 ceba
  • 1 albergínia
  • 1 pebrot vermell
  • 2 grans d’all
  • 5 tomàquets madurs
  • 600g filet de bacallà (congelat)
  • Sal i pebre negre
  • Oli d’oliva

Elaboració:

  1. Posar els filets de bacallà en un plat i descongelar-los al microones. Fer-ho a potència baixa.
  2. Rentar l’albergínia i el pebrot. Pelar la ceba i l’all. Tallar totes les verdures a daus petits i picar l’all. Ratllar els tomàquets.
  3. Posar l’albergínia en un bol amb sal per treure l’amargantor i l’excés d’aigua. Deixar-ho uns 15 minuts. Passat el temps rentar-la amb abundant aigua per eliminar la sal.
  4. Afegir en una cassola un raig d’oli d’oliva, quan estigui calent incorporar l’all, la ceba i el pebrot. Deixar-ho sofregit a foc lent durant 10 minuts. Passat el temps posem l’albergínia i deixar-ho 15-20 minuts més. A continuació afegir-hi el tomàquet. Salpebrar.
  5. Enfarinar els filets de bacallà i fregir-los en una paella.
  6. Afegir el bacallà a la cassola juntament amb 2 gots d’aigua calenta. Tapar-ho i deixar cuinar durant 15-20 minuts a foc lent per evitar que se’ns cremi. Procurar de no remenar-ho perquè no es desfaci el bacallà.

POMA AL FORN

Ingredients (3 racions):

  • 3 pomes Golden
  • 1 llimona
  • Branca de canyella
  • Canyella en pols
  • aigua

Elaboració:

  1. Pre-escalfem el forn a 180ºC.
  2. Traiem la part superior de la poma i retirem el cor. Col·loquem les pomes en una safata de forn.
  3. Pelem la llimona, i n’extraiem el suc.
  4. Incorporem la pell de la llimona a la safata, n’afegim un retall petit dins la poma.
  5. Incorporem dins la poma un raig de suc de llimona i un polsim de canyella en pols. Tapem.
  6. Incorporem a la safata mig got d’aigua, la branca de canyella i el suc de llimona.
  7. Ho deixem cuinar al forn fins que estiguin ben toves.