Saludable i sostenible
Una alimentació saludable s’entén com aquella que és suficient, completa, equilibrada, que s’adapta a les característiques individuals i també socials, culturals i de l’entorn, que és satisfactòria i segura. Però alhora és respectuosa amb el medi ambient, i preserva els recursos generant el menor impacte possible.
La dieta mediterrània es considera un patró alimentari saludable, i es reconeix com a sostenible. Es podria resumir en una dieta rica en aliments d’origen vegetal, a poder ser frescos, de producció local i de temporada, i amb menys aliments d’origen animal (carn, peix i lactis). Com ho puc fer?
- Augmentar la ingesta de fruites, hortalisses, fruita sec i llegums.
- Evitar el consum d’aliments ultraprocessats, sucre i sal.
- Prioritzar l’aigua com a beguda.
- Evitar el malbaratament alimentari (planificar els menús i les compres, conservar els aliments correctament, aprofitar les sobres).
- Comprar a granel sempre que es pugui per reduir l’ús d’envasos o optar pels reutilitzables.
Us deixem una infografia per evitar el malbaratament alimentari al domicili elaborada des del grup de promoció de l’alimentació saludable d’Osonament.
Deixa un comentari