Saludable i sostenible

Una alimentació saludable s’entén com aquella que és suficient, completa, equilibrada, que s’adapta a les característiques individuals i també socials, culturals i de l’entorn, que és satisfactòria i segura. Però alhora és respectuosa amb el medi ambient, i preserva els recursos generant el menor impacte possible.

La dieta mediterrània es considera un patró alimentari saludable, i es reconeix com a sostenible. Es podria resumir en una dieta rica en aliments d’origen vegetal, a poder ser frescos, de producció local i de temporada, i amb menys aliments d’origen animal (carn, peix i lactis). Com ho puc fer?

  • Augmentar la ingesta de fruites, hortalisses, fruita sec i llegums.
  • Evitar el consum d’aliments ultraprocessats, sucre i sal.
  • Prioritzar l’aigua com a beguda.
  • Evitar el malbaratament alimentari (planificar els menús i les compres, conservar els aliments correctament, aprofitar les sobres).
  • Comprar a granel sempre que es pugui per reduir l’ús d’envasos o optar pels reutilitzables.

Us deixem una infografia per evitar el malbaratament alimentari al domicili elaborada des del grup de promoció de l’alimentació saludable d’Osonament.