Mengem suficient fruita?

Seguir una alimentació rica en aliments d’origen vegetal, entre aquests la fruita, s’associa amb nombrosos beneficis per la salut: redueix el risc de patir determinades malalties, afavoreix el trànsit intestinal i contribueix en la regulació de la gana.
La fruita és un aliment ric en fibra, vitamines, minerals i aigua. Els seus beneficis no estan únicament en la presència d’aquestes substàncies, sinó que incloure la quantitat recomanada de fruita al dia fa que reduïm la ingesta d’altres aliments de menor qualitat nutricional.

QUANTES? Procureu menjar com a mínim tres racions de fruita al dia.

QUAN? Sempre que vulgueu, qualsevol moment és bo. Les fruites són les millors postres, i també les podeu menjar entre àpats, a l’esmorzar, mig matí i berenar.

QUINA? Qualsevol classe, prioritzeu la fruita de proximitat i temporada.

COM? Cal menjar-la sencera o a trossos. Tota la fruita que ho permeti menjar-la amb pell, però cal rentar-la bé abans. Recordeu que un suc de fruita, encara que sigui natural, no és equivalent a menjar una peça de fruita.

Com ho puc fer per menjar més fruita?

  • Tenir-la sempre a l’abast. La podeu portar amb vosaltres per menjar-ne entre hores i a casa deixar-la a la vista.
  • Afegir la fruita a les amanides (poma, maduixes, meló, síndria…).
  • Afegir daus de fruita al iogurt natural.
  • Introduir-la de manera diferent en les postres: poma o pera al forn amb canyella i fruits secs, pinya a la planxa.
  • Afegir-la en els esmorzars: llesca de pa integral amb formatge fresc o d’untar i trossos de fruita.