MANLLEU
Aquarel·la sobre paper
14,8 x 21cm
“AU FÈNIX”
Caus a les brases i et tornes a aixecar, i tornes a caure i amunt una altra vegada… I així, na fent sempre. Ultimament hi ha gent que m’ha batejat amb aquest nom i jo, m’ho començo a creure.
TÈCNICA MIXTA SOBRE PAPER
29x42cm
Quan la incertesa arriba, la inseguretat apareix, la baixa autoestima es fa visible i el cap comença a apuntar cap al terra.
“Aquesta ho té tot, guapa, intel·ligent i no li falta de res… Quina ràbia que fa!”
Si vols la meva vida, te la regalo. Aviam com te’n en surts tu i després m’expliques…
Però no, el que he après d’ella, és massa valuós com per regalarte-la, millor me la quedo.

Retoladors aquarelables sobre paper
22×15 cm
“ESPERANT”
Ballo al son de la monotonia i l’avorriment, desitjant ser jo altra vegada, i l’espera desespera. Aquest brot està costant i ha estat més durillo perquè ara sóc plenament conscient de la meva” malaltia” i el dolor és més fort. Però amb més recursos per a gestionar-lo. Si alguna cosa en trec de tot això és ser encara més perseverant i pacient del que he estat fins ara. Tot arriba i tot és per a un bé major, poder anar amb menys medicació i el saber valorar cada minúscula cosa que la vida et regala i poder aconseguir la pau i l’autoconeixement que tant has desitjat tota la vida. “
I la pintura m’ha salvat d’un ingrés. Confirmat. ✌️
🍀🍀🍀💚
Aquarel·la sobre paper
Avui em sento tant irreverent com els Maneskin sonant a l’spoty i tinc ganes de cridar.
(En comptes d’això, ho faré veure i ho pintaré) 😅 Perquè no és plan🤷‍♀️🍀
“Paisatge de tardor”
Tècnica mixta sobre paper
29’7×42 cm
“COMENÇAR DE NOU, UNA ALTRE VEGADA”
On és aquell tren que es perd en l’horitzó i que he volgut agafar tantes vegades?
Tècnica mixta sobre paper 29x42cm
Arracades de lapislatzuli, labradorita i zoisita robí, muntades amb fil de plata.
“Tothom diu que fa molt de sol, doncs jo aquí, desde la penombra, no el veig. ..
Però si que hi ha una escletxa en aquests murs per on entra la seva llum i m’escalfa el cor”
Tècnica mixta sobre paper
Pintures de “Brot”
La pintura no enganya, aquesta sóc jo. Vindran dies millors i jo, em preparo no deixant de pintar
Tècnica mixta sobre paper.
M’agraden les persones rares, les ovelles negres, els aneguets lletjos, els rebutjats, els excèntrics, els solitaris, els perduts i els oblidats.
La majoria de vegades, aquestes persones tenen les més belles ànimes”
(extret de les xarxes)
M’agraden les ovelles negres perquè, en comtes de dir “beee” diuen “baaah”
Caixa de fusta amb decoupage
“margarites del Cabo”
pintura al pastel
“Quan sents que tot està parat, que res no avança, la única cosa que et queda és abaixar la mirada per instants i visualitzar fidelment i amb fe, el que t’espera darrera d’aquestes cortines tant grises que tens al davant. Potser et sorprenen amb una gran ovació des del pati de butaques…. “. Esbós rapid amb grafit
M’invento altres dimensions, mons on no existeixen les mentides ocultes de l’ego ni les resistències existencials. On la mateixa pintura em suggereix figures d’éssers extranys que vull conèixer. Només entre petits retalls de galàxies de colors és on hi trobo la pau.
Aquarel·la sobre paper 22×15 cm
Samarreta de cotó pintada a mà
” STRENGTH” ~LA FORÇA ~
No sé si força o perseverança però aquesta samarreta me l’adjudico.
Seguim!
I em sembla que ara si, crec que aquest serà el meu estil definitiu
BROTS DE ROSA
Els brots de les roses, surten a la primavera i floreixen a l’estiu
Feliç diada, estimeu-vos molt
Seguim

VEUS
Hi ha veus que em diuen: Segueix lluitant!
Les altres diuen: No te’n sortiràs
Però la veu de la Conciència, aquesta em diu: Tot esta bé, tot esta on ha d’estar
El que si sé és que, si em quedo en aquest “lloc”, la única cosa que voldria és seguir pintant.
INTEL·LIGÈNCIA EMOCIONAL
Tècnica mixta sobre paper
77x56cm

Una mogudeta maca la d’aquests dies… 😬
Doncs bé, després d’aquest desordre neurològic post traumàtic , mica a mica, encara esgotada, debilitada, i amb tremolors que em passen a mida que em poso a pintar…😌 Ho aprofito.
Estem tornant✌️
Després de la tempesta vé la calma… I el sol encara brilla més fort.
Menys C. I.?🤔 No sé. 😏 Però més I.E. Això Segur… Que en el món en que vivim molta falta ens fa tenir-ne si no vols rebre més hosties de les que ja has rebut.
Però tot passa per a un bé MAJOR.
“aquella persona m’ha dit això que m’ha fet mal…” ~ deixa-la estar perquè és una ignorant~
“i aquella amiga dit tal cosa que m’ha ferit molt”
~ doncs això és perquè et té enveja i no era tant amiga com en pensaves~
Hem tornat amb més saviesa per saber qui va amb la veritat per davant, mirar als ulls d’una persona i saber quin sentiment s’amaga rera la seva prepotència, el seu orgull, la seva rabia, la seva tristesa o… El seu intent d’engany.
Mai una mirada m’havia parlat tant ni m’havia resolt tants dubtes. Mai m’havia ensenyat tantes veritats ocultes, ni m’havia sentit mai tant intel·ligent com ara. I se m’ha obert un món. Alguna cosa ha canviat dins meu. 😳
I ara entenc el meu propòsit de vida. Intentar demostrar menys i creure-m’ho més.
“INTEL·LIGÈNCIA EMOCIONAL” … On estaves ficada?? 🙏
“I. E. ÉS POSAR LA RAÓ AL SERVEI DEL TEU COR”
“DE QUÈ SERVEIX SABER SI NO PODEM ENTENDRE?”
~Judit Rifà Cao ~
Psicòloga professional graduada en la U. V. 😁
( UNIVERSITAT DE LA VIDA) 😉💚
PACO
Avui us presento la meva “psicosi”, que cada vegada em visita menys.
Ell es fa dir “PACO”, però jo veig que cada vegada que em vé a veure és més aviat “PACO JONARME” .
Esbos amb grafit
Espelmes de cera de parafina amb flors i essències. Verda: romaní, lila: espígol, rosa: pètals.
“INSOMNI”
04:20 matinada.
Aquarel·la sobre paper.
Potser si et pinto et donaràs per al·ludit i em deixaràs reposar una mica el coco. Si pot ser, de 23:00 a 07:00. Gràcies.
“AQUAREL·LA”
Avui he pintat la Pintura.
La que m’ha acompanyat desde petita, la que m’ha donat tant…
La que sempre ha estat al meu costat quan més ho necessitava.
Tu Ets el meu antidepressiu, el meu antipsicòtic i el meu bàlsam emocional.
M’encanta embrutar-me les mans i tenir la sensació de portarte sobre la pell, com qui porta un tatuatge simbòlic d’un sentiment real i molt profund.
Com qui porta un vestit de fantasia que et fa fugir de la realitat per moments i que et fa sentir ales d’àngel a l’esquena.
Colors vibrants que fan oblidar el dolor i la tristesa.
Moviment fluïd que dansa lliure sobre el paper…
Aigua tintada de color de vida que flueix per les meves venes i em fa renéixer.
Ajuda divina que m’ha inspirat a voler
superar realitats absurdes i m’ha empès a millorar.
Avui t’he volgut pintar així com ets, tant autèntica, en la frescor de la teva senzillesa i la teva complexitat… Tant sols la teva essència.
Gràcies companya per donar-me tant, aquest és el meu petit homenatge. 🙏💚
ROSTRE EMERGENT
Aquarel·la 2019

Sóc una dona sana malgrat les malalties. sóc intel·ligent i sovint puc semblar arrogant.
Divertida i alegre tot i les tristeses de la vida. Curiosa, inquieta, sensible i a vegades ploranera.
Sóc forta perquè no m’ha quedat cap més remei que ser-ho. Lluitadora i perseverant per voler veure el meu futur brillant, tot aguantant els “xaparrons” del passat.
Sóc una mica boja perquè m’avorreix la normalitat i sàvia perquè la saviesa me l’he guanyat a base d’hòsties…
~ Sóc DONA i estic feliç de ser-ho.~
Feliç 8 de Març.
Dones del món, EMERGIM.
💜💜💜
CAIXA DE FUSTA PERSONALITZADA
Pintada amb acrílics
LLUM DE LLUNA

T’observo hipnotitzada per la teva llum en una nit sense estrelles, tant enigmàtica i misteriosa com sempre. La teva aura… Em transporta cap al fons de la meva ànima en un viatge emocional que em fa qüestionar-me què faig malament, què no sé veure? Tant sols tu saps la resposta i el moment en el qual donar-me-la.
M’agradaria tant estar aqui dalt amb tu, coberta sota un mantell d’estels a l’abric de la teva llum… Com una mare que em dóna caliu.
A vegades tant freda i distant i a vegades protectora i dolça, només tu reina de la nit, tens el dret de decidir com vols que et mirin els meus ulls i jo, he après a acceptar els teus canvis d’estat perquè són el reflexe dels meus propis.
Ara sé que sempre em diràs la veritat, la que no havia volgut acceptar en el passat i que ara humilment li he donat la volta pel meu bé i pel de tothom. Gràcies Gran mare per cuidar i tant bé de la teva filla.


Oli sobre tela
50 x 50 cm

-A TOT COLOR-
LU ROIS

Mirar enrere
I segons com voler tornar
El temps fa que el record sigui tan suau

Mirar enrere
Per poder seguir endavant
Fer dels traus un grapat de rialles

Veus els estels?
Nit rere nit són tan diferents

Que hagués pogut ser?
Mai no ho sabrem i quin sentit té,
si és ara i aquí on rau la vida i batega el cor.
Tintar-ho de gris i seure entre anhels
o viure a tot color i amb mil móns per descobrir.

Mirar enrere
Nar a l’origen, nar l’arrel
Per saber d’on venim i on anem

Mirar enrere
Sentir un pes que és imposat
Deixar anar cada llosa i VOLAR.

PROVA SUPERADA
Acrílic sobre tela
60×90 cm.
SINCRONITZACIÓ
Tècnica mixta sobre paper
67 x 57 cm

“NO HI HA PITJOR SOLEDAT QUE LA QUE SENTS EN EL FONS DEL TEU COR SENSE SABER
QUE REALMENT AQUESTA NO EXISTEIX, PERQUÈ ESTÀS SINCRONITZADA”
NO ESTEM SOLS

Vida nova

Només jo sé l’autèntic esforç que vaig posar en la meva lluita per sortir d’on estava ficada i pel què es veu, només jo sé qui soc ara realment. Deixar anys d’alcoholisme i posteriorment altres droguetes per la meva mà, fent- ho a la brava, passant els monos sola i sense teràpies com ho vaig fer, quasi em costa la vida o si més no, un coma cerebral. Dono les gràcies a la infermera que, tot plorant feia el possible per tal que jo continués articulant paraula ja que el meu cervell s’apagava. ( si algú decideix fer net com jo, sisplau no se li acudeixi deixar la medicació també).

Es necessiten anys de teràpia per la desintoxicació i jo me la vaig jugar a tot o res. Per sort em va sortir bé de miracle. No us ho aconsello.

Això de que quasi em mori em va fer ingressar al psiquiatric per voluntat pròpia i, quan en vaig sortir vaig bloquejar telefons males companyies i tancar- me a casa i no sortir durant 4 anys, per fer net de tot plegat. Era la única manera.

Per això, quan algú de la meva pròpia sang em diu : “no és per treure’t mèrit però, a tu no et va costar tant com a un altre desintoxicar-te perquè no eres una gran consumidora”… Aviam, portava bebent desde els 15 anys i després es van anar afegint altres “droguetes”, però el cas és que, potser a mi 4 cubates o 4 ratlles em feien el mateix o inclús més efecte que a un a altra persona que es begués la licoreria sencera o s’esnifés 4 km de ratlles discontinues. Cadascú té un límit de tolerància diferent, una constitució diferent, i un cos diferent. Per això torno a repetir NOMÉS JO SÉ L’ESFORÇ I LA VOLUNTAT QUE HI VAIG POSAR.

Em van diagnosticar les més bèsties de les malalties mentals, vaig prendre deu mil medicacions exageradament fortes, mica en mica els diagnòstics han anat baixant ( lo seu els ha costat als metges reconèixer que lo meu era més un tema afectiu que psicotic, encara que, en el seu moment agraeixo que m’aplaquessin pq estava “on fire” més revolucionada que el cotxe de l’alonso).

El cas és que ara resulta que només tinc una bipolaritat (que també poso en dubte l’etiqueta, si es té en compte que excentricitat i genialitat no és equivalent a malaltia) sinó mireu a Dalí quin personatge era i ningú el va tatxar de bipolar, sinó de geni. S’ha de mirar de medicar menys i tenir més en compte les capacitats innates de cada individu, però la ciència encara no ha investigat tant. Però bueno, jo seguiré prenent el liti que no em fa cap mal.

Ara puc dir que, després d’aquest procés tant llarg de retrobament personal i de creixement interior, per fi puc dir que sóc jo mateixa, Que em conec a mi mateixa, que no m’arrepenteixo de res del què he fet, que jo no tinc la culpa de res perquè el que em va passar era per arribar a ser on sóc ara, que em perdono, per aprendre i fer- me més forta i més sabia, per saber dir no i fins aquí hem arribat, per estimar-me en les meves rareses i peculiaritats, per ser autèntica i sobretot, per ser FELIÇ.

( pd: dóno les gràcies a les dues personetes que van ser l’incentiu i em van donar la força i la voluntat necessàries per portar a terme la meva lluita. Petites, la tieta us estima).


LILIUM
Oli sobre tela
60×50 cm.
Somnis pintats
Aquarel·la sobre paper Arches.
60 x 40 cm.
ENKI
Aquarel·la sobre paper Arches
50 x 70 cm
Frustració
Aquarel·la sobre paper
40 x 30 cm
Aiguamolls de l’Empordà
Oli sobre tela.
50x70cm
“Maleficient, mistress of evil”
Tècnica mixta sobre paper.
Esclat de primavera
Aquarel.la i marcadors sobre paper Canson Imagine Mix Media
A2
Paisatge saturat
Aquarel·la líquida i retoladors marcadors sobre paper de Canson Imagine
Mix Media
A2
Taure
Mandala amb retoladors sobre cartolina negra
Diva ochentera
Aquarel·la sobre paper Canson Moulin du Roy
A3
Observa
Aquarel·la sobre paper Canson Moulin du Roy
A3
Transició
Aquarel·la líquida i retoladors sobre paper Canson Imagine Mix Media
A2
De cor
Aquarel·la líquida i retoladors sobre paper Canson Imagine Mix Media
A2
Braçalet d’alpaca oxidada
El Palomo de la paz
Aquarel·la líquida i acrílic sobre paper Canson imagine mix media
A2
El vol de l’àliga
Aquarel·la liquida i retoladors sobre paper Canson Imagine Mix Media. Tamany
A2
Safata decorada amb nanses, utilitzant una caixa de fruita
Espelmes amb motlles
Amb cera d’ abella i cera de soja de colors.
Noia i girasols,
Aquarela sobre paper canson
50×40 cm
Braçalets ajustables de fil d’ alumini i arrecades capsules nespresso i braçalets de pedra natural
Sibil.la
Aquarela líquida, rotuladors i pastel sobre paper canson imagine mix media
60×40 cm.
Abducció
Aquarela sobre paper canson moulin du roy
30x31cm.