Durant aquests dies de confinament, es recomana augmentar el consum de fruita i verdura. Us passem un recull de receptes d’aprofitament de la fruita, esperem que us agradi!

De la fruita molt madura o macada, abans de fer-ne un suc, batut o liquat donem-li un altre ús…
• Truita de poma rallada i ceba

• Poma al forn o microones amb canyella.

• Iogurt natural amb compota de poma
Pelem la poma i la tallem a daus, la col·loquem en un bol juntament amb la canyella en pols i ho cuinem al microones durant 5-7 minuts. Un cop cuinades les triturem amb la batedora de mà. Un cop freda l’afegim al iogurt.

• Gelat de fruita: iogurt i fruita
Cobreix una safata amb paper vegetal, escampa-hi iogurt natural sense sucres afegits i reparteix a sobre els trossos de fruita que necessitis aprofitar. Deixa-ho congelar.

• Galetes de civada (12 unitats): 2 plàtans madurs, 75g flocs de civada, xocolata negre ratllada, 1 grapat ametlles picades.
Pelem els plàtans i els tallem a trossos, els posem en un bol i els aixafem amb una forquilla.
Afegim els flocs d’avena, les ametlles i un pessic de sal, ho barregem tot junt. Afegim la xocolata ratllada i tornem a barrejar. Fem boles petites amb la massa i les aixafem, les col·loquem sobre una safata coberta amb paper de forn. Fornegem 20 minuts a 180oC.


• Iogurt amb «melmelada de kiwi» o «melmelada de maduixa»
Amb els kiwis/maduixes madurs o macats, els pelem i tallem a daus, els col·loquem en un bol i els triturem amb la batedora de mà. Ho podem menjar amb el iogurt natural per donar-li un toc diferent o bé amb una torrada amb formatge fresc.

• Afegir la fruita a les amanides

• Macedònia de fruita variada per postres o berenar

• Glaçons de fruita
Amb aquella fruita madura o macada la tallem a porcions petites i les posem dins la glaçonera,
ho acabem d’omplir amb aigua i ho deixem al congelador. Tindrem glaçons de fruita per a l’aigua.

Comparteix aquesta publicació: