Número de racions: 3

Cost del plat: 7,56€ (2.52€/ració)

MONGETES AMB SOFREGIT

Ingredients (3 racions):

  • 600g mongetes verdes
  • 1 ceba de figueres
  • 4 tomàquets madurs
  • 2 grans d’all
  • Sal i pebre negre
  • Oli d’oliva

Elaboració:

  1. Posem aigua a bullir.
  2. Rentem les mongetes en abundant aigua. Tallem les puntes de les mongetes i les tallem a una mida de 2cm.
  3. Ratllem els tomàquets.
  4. Pelem i piquem els alls i la ceba.
  5. Quan l’aigua arrenqui a bullir afegim les mongetes i un pessic de sal. Les deixem cuinar 10-15 minuts en funció de la textura que vulguem aconseguir. Passat el temps comprovem si estan cuites i les escorrem.
  6. En una paella afegim un raig d’oli d’oliva, sofregim la ceba a foc baix uns 10-15 minuts. Quan comenci a daurar-se afegim l’all picat. Seguidament afegim el tomàquet ratllat. Salpebrem, podem afegir una cullerada de postres de sucre per treure l’acidesa del tomàquet. Ho deixem cuinar fins que el tomàquet redueixi.
  7. Barregem les mongetes amb el tomàquet.

OUS FARCITS

Ingredients (3 persones):

  • Mitja dotzena d’ous
  • 3 llaunes de tonyina

Elaboració:

  1. Posem aigua freda en una olla, hi afegim els ous ho col·loquem al foc. Afegim un pessic generós de sal. Quan l’aigua arrenqui a bullir comptem 10 minuts. Passat el temps ja podem escórrer l’aigua i reservar els ous fins que es refredin.
  2. Pelem els ous, els tallem per la meitat i buidem el rovell, amb cura que la clara no es trenqui. Col·loquem els rovells en un bol.
  3. En el bol afegim també la tonyina en llauna, ho barregem tot junt perquè s’integri. Farcim de nou els ous.