Número de racions: 3
Cost del plat: 7,56€ (2.52€/ració)
MONGETES AMB SOFREGIT
Ingredients (3 racions):
- 600g mongetes verdes
- 1 ceba de figueres
- 4 tomàquets madurs
- 2 grans d’all
- Sal i pebre negre
- Oli d’oliva
Elaboració:
- Posem aigua a bullir.
- Rentem les mongetes en abundant aigua. Tallem les puntes de les mongetes i les tallem a una mida de 2cm.
- Ratllem els tomàquets.
- Pelem i piquem els alls i la ceba.
- Quan l’aigua arrenqui a bullir afegim les mongetes i un pessic de sal. Les deixem cuinar 10-15 minuts en funció de la textura que vulguem aconseguir. Passat el temps comprovem si estan cuites i les escorrem.
- En una paella afegim un raig d’oli d’oliva, sofregim la ceba a foc baix uns 10-15 minuts. Quan comenci a daurar-se afegim l’all picat. Seguidament afegim el tomàquet ratllat. Salpebrem, podem afegir una cullerada de postres de sucre per treure l’acidesa del tomàquet. Ho deixem cuinar fins que el tomàquet redueixi.
- Barregem les mongetes amb el tomàquet.
OUS FARCITS
Ingredients (3 persones):
- Mitja dotzena d’ous
- 3 llaunes de tonyina
Elaboració:
- Posem aigua freda en una olla, hi afegim els ous ho col·loquem al foc. Afegim un pessic generós de sal. Quan l’aigua arrenqui a bullir comptem 10 minuts. Passat el temps ja podem escórrer l’aigua i reservar els ous fins que es refredin.
- Pelem els ous, els tallem per la meitat i buidem el rovell, amb cura que la clara no es trenqui. Col·loquem els rovells en un bol.
- En el bol afegim també la tonyina en llauna, ho barregem tot junt perquè s’integri. Farcim de nou els ous.
Deixa un comentari