Número de racions: 6

Cost del plat: 14.45€ (2,40€/ració)

Gaspatxo

Ingredients (6 persones)

  • 5 tomàquets madurs
  • 2 pebrots verds
  • 1 cogombre
  • ½ ceba
  • 2 grans d’all
  • 2 gots d’aigua
  • 2 cullerades soperes d’oli d’oliva
  • Sal

Elaboració: 

  1. Posem aigua a bullir, quan arrenqui el bull escaldem els tomàquets durant 30 segons. Els escorrem i deixem refredar. Els pelem i tallem a daus. Ho reservem.
  2. Rentem els pebrots i els tallem a daus, eliminem les llavors i el tronc.
  3. Pelem i tallem la ceba.
  4. Pelem el cogombre i el tallem a daus.
  5. Pelem dos grans d’all.
  6. En un bol afegim els tomàquets, pebrot, cogombre, ceba i all, juntament amb dos gots d’aigua, l’oli i un pessic generós de sal. Ho triturem tot junt amb l’ajuda d’una batedora elèctrica.

Amanida de pasta

Ingredients (6 persones)

  • 200g pasta de blat integral amb vegetals
  • Olives arbequines
  • 1 llauna de tonyina
  • 1 tomàquet d’amanir
  • 1 cogombre
  • 1 alvocat
  • 3 ous
  • Espàrrecs blancs
  • Oli d’oliva
  • Sal

Elaboració: 

  1. Posem aigua a bullir, quan arrenqui a bullir i afegim la pasta juntament amb un raig d’oli i un pessic de sal. Ho deixem bullir entre 10 i 12 minuts. Passat el temps ho escorrem, l’esbandim amb aigua freda i la deixem refredar.
  2. En una altra olla o cassó afegim aigua juntament amb els tres ous (que quedin ben coberts) i un pessic generós de sal. Quan arrenqui el bull ho deixem cuinar 10 minuts. Passat el temps els escorrem.
  3. Rentem el tomàquet i el tallem a daus. Pelem i piquem el cogombre. Pelem i tallem l’alvocat retirant l’os. Escorrem el líquid dels espàrrecs blanc i els tallem a porcions petites. Tallem els ous a daus.
  4. En un bol afegim la pasta, el tomàquet, cogombre, alvocat, els ous i espàrrecs, ho barregem tot junt i ho amanim amb oli d’oliva. Afegim també les olives i la llauna de tonyina.