Número de racions: 6
Cost del plat: 14.45€ (2,40€/ració)
Gaspatxo
Ingredients (6 persones)
- 5 tomàquets madurs
- 2 pebrots verds
- 1 cogombre
- ½ ceba
- 2 grans d’all
- 2 gots d’aigua
- 2 cullerades soperes d’oli d’oliva
- Sal
Elaboració:
- Posem aigua a bullir, quan arrenqui el bull escaldem els tomàquets durant 30 segons. Els escorrem i deixem refredar. Els pelem i tallem a daus. Ho reservem.
- Rentem els pebrots i els tallem a daus, eliminem les llavors i el tronc.
- Pelem i tallem la ceba.
- Pelem el cogombre i el tallem a daus.
- Pelem dos grans d’all.
- En un bol afegim els tomàquets, pebrot, cogombre, ceba i all, juntament amb dos gots d’aigua, l’oli i un pessic generós de sal. Ho triturem tot junt amb l’ajuda d’una batedora elèctrica.
Amanida de pasta
Ingredients (6 persones)
- 200g pasta de blat integral amb vegetals
- Olives arbequines
- 1 llauna de tonyina
- 1 tomàquet d’amanir
- 1 cogombre
- 1 alvocat
- 3 ous
- Espàrrecs blancs
- Oli d’oliva
- Sal
Elaboració:
- Posem aigua a bullir, quan arrenqui a bullir i afegim la pasta juntament amb un raig d’oli i un pessic de sal. Ho deixem bullir entre 10 i 12 minuts. Passat el temps ho escorrem, l’esbandim amb aigua freda i la deixem refredar.
- En una altra olla o cassó afegim aigua juntament amb els tres ous (que quedin ben coberts) i un pessic generós de sal. Quan arrenqui el bull ho deixem cuinar 10 minuts. Passat el temps els escorrem.
- Rentem el tomàquet i el tallem a daus. Pelem i piquem el cogombre. Pelem i tallem l’alvocat retirant l’os. Escorrem el líquid dels espàrrecs blanc i els tallem a porcions petites. Tallem els ous a daus.
- En un bol afegim la pasta, el tomàquet, cogombre, alvocat, els ous i espàrrecs, ho barregem tot junt i ho amanim amb oli d’oliva. Afegim també les olives i la llauna de tonyina.
Deixa un comentari